Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 plaje de neratat în Portugalia

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Portugalia este o țară a contrastelor, iar plajele de la Oceanul Atlantic îi conferă un farmec aparte. Cu o lungime a coastei de peste 1700 km, frumoasa țară din Peninsula Iberică oferă plaje variate, de la întinderi vaste de nisip auriu până la golfulețe intime.

Iată care sunt cele mai frumoase plaje ale Portugaliei.

✔ Praia de Marinha este una dintre cele mai emblematice plaje ale Portugaliei, aflată în Algarve. Este înconjurată de stânci aurii din calcar, iar accesul se face pe niște trepte. Nisipul este fin, iar apa este limpede. În împrejurimi pot fi explorate și câteva peșteri.

✔ Praia do Creiro este amplasată între Sesimbra și Setubal, la doar 30 minute de Lisabona. Este mărginită de colinele pădurii Serra da Arrábida, iar apele sunt extrem de calme, fiind preferată de familii, dar și de cei care vor să evadeze din aglomerația Lisabonei.

✔ Praia da Falésia se află în Olhos de Agua, un mic orășel pescăresc din regiunea Algarve, fiind considerată una dintre cele mai frumoase plaje europene. Se remarcă prin nisipul fin și auriu, apele extrem de curate și limpezi și stâncile în culori impresionante, cu nuanțe roșcate și portocalii. Lungimea totală a plajei este de cca. 7 km.

✔ Praia do Guincho, situată în Parcul Natural Serra de Sintra, la câțiva kilometri în nordul orașului Cascais, este o plajă sălbatică, ce impresionează prin peisajul dramatic oferit de Oceanul Atlantic. Valurile mari, vântul puternic și linia de țărm puțin aglomerată atrag surferi experimentați de pretutindeni.

✔ Praia do Carvalho din Algarvo este alegerea perfectă pentru cei ce caută un loc de relaxare retras și liniștit. Nu e de mirare că era folosită de contrabandiști pentru a-și ascunde mărfurile, plaja este accesibilă prin tunele și trepte săpate în stâncă.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege o vacanță din Colecția Vacanțe cu Soare™ pe cele mai frumoase plaje ale Portugaliei.