Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII in Italia: Capri vs Costa Amalfi

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Capri și Costa Amalfi sunt două dintre cele mai pitorești destinații ale Italiei. Peisajele stâncoase și marea de culoare turcoaz le-au transformat în adevărate colțuri de paradis exclusiviste.

Tu ce alegi?

LOCAȚIE

Capri, numită și "insula de vis a Mediteranei", are o suprafață de doar 10 km² și este amplasată în Golful Napoli, la doar câțiva kilometri de orașul Napoli. Este o insulă muntoasă, formată din două zone administrative, Capri, unde se află și principalul port al insulei, Marina Grande și hotelurile și Anacapri. Costa Amalfi este o porțiune de coastă aflată în sudul Italiei, în sudul Peninsulei Sorrento, în provincia Salerno. Aceasta se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1997. Cele 13 orașe de aici sunt conectate la un drum pitoresc construit încă din prima jumătate a secolului al 19-lea.

PLAJE

Plajele insulei Capri și cele ale Coastei Amalfi sunt destul de mici și măsoară doar câțiva metri pătrați, fiind de fapt mini-golfuri ascunse printre stânci, cu pietricele. În Capri se remarcă Marina Grande, cea mai mare plajă a insulei, aflată chiar lângă port, cu ape incredibil de curate, Faro di Punta Carena, plaja preferată a locuitorilor insulei oferă apusuri spectaculoase, iar în Marina Piccola se găsesc cele mai luxoase plaje ale insulei. În ceea ce privește Costa Amalfi, cele mai populare plaje sunt Spiaggia Grande di Positano, una dintre cele mai mari ale regiunii, cu cei 300 m lungime, Plaja Gavitella din Praiano, ce beneficiază de soare pe parcursul întregii zile datorită orientării către sud-vest, iar La Scogliera, amplasată în Positano, este o plajă privată, destinată cuplurilor tinere sau celor care doresc liniște, accesul copiilor nefiind permis.

ALTE ATRACȚII

Ce altceva poți face în cele două destinații? Capri își întâmpină turiștii cu povești și mituri din toate timpurile, despre sirene, despre oameni politici din timpul Imperiului Roman sau despre escapade ale celebrităților în anii 50. Din Anacapri se poate urca pe muntele Solaro, cel mai înalt punct al insulei, cu o înălțime de 589 metri. Grota Albastră sau "Grotta Azzurra", unul dintre simbolurile insulei, este o peșteră cu ape de un albastru intens, culoare dată de reflectarea luminii soarelui în nisipul de pe fundul peșterii. Grădinile lui Augustus au fost proiectate de către Alfred Krupp și dispun de o bogată vegetație mediteraneană, frumos aranjate. Stâncile Faraglioni sunt imortalizate pe aproape toate cărțile poștale ce reprezintă insula Capri. Cele 3 stânci adăpostesc o specie de șopârle ce trăiesc doar aici.

Costa Amalfi oferă de asemenea numeroase posibilități pentru petrecerea timpului. Activitățile preferate de turiști sunt navigarea pe Marea Mediterană, drumețiile pe “Cărarea zeilor”, traseul templelor romane, degustarea celebrului limoncello, băutura tradițională, dar și explorarea orașelor de aici: Positano cu treptele sale pitorești și căsuțele albe, Amalfi, alegerea celor pasionați de artă și arhitectură sau Ravello, situat pe o colină, ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra golfului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât ce destinație alegi pentru vara aceasta? Capri sau Costa Amalfi?