Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 plaje de neratat în Cipru

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Cipru este o destinație specială, ideală pentru oricine, unde fiecare clipă se trăiește la intensitate maximă. Iar plajele de pe Insula Afroditei dispun de toate facilitățile necesare și oferă în același timp peisaje care te lasă fără răsuflare.

✔ Plaja Nissi se află în stațiunea Ayia Napa și s-a format în interiorul unul golf natural. Apele sunt puțin adânci și calme, iar plaja este protejată de vânt. Are cca. 600 metri și este destul de aglomerată, fiind preferată atât de turiști cât și de localnici. Pentru cei dornici de aventură, numeroase sporturi de apă pot fi practicate aici.

✔ Coral Bay este o plajă de cca. 500 metri lungime amplasată în stațiunea Paphos. Este înconjurată de un promontoriu calcaros, dar și de o vegetație abundentă. Este populară printre familiile cu copii datorită apelor calme, precum și a numeroaselor restaurante, taverne și cafenele din imediata apropiere.

✔ Plaja Fig Tree Bay este situată în stațiunea Protaras, iar numele, ce se traduce prin Golful Smochinului, îi vine de la un singur smochin ce se află acolo încă din secolul al 17-lea. Este renumită pentru apusurile superbe, când cerul se transformă într-o pânză roșiatică.

✔ Plaja Konnos este situată la 4 km de centrul stațiunii Ayia Napa și este una dintre cele mai pitorești plaje ale insulei. Se remarcă prin culoarea apelor, de un turcoaz extraordinar, are doar cca. 200 metri lungime, nisipul este foarte fin, iar atmosfera este una idilică.

✔ Plaja Afrodita este situată în districtul Limassol, în apropiere de Paphos. Numele său se leagă de legenda nașterii zeiței Afrodita, zeița iubirii, despre care se spune că a ieșit din apele mării, lângă stânca ce îi poartă numele. Plaja cu pietricele și nisip negru se remarcă prin apele extrem de curate și este împrejmuită de palmieri și arbori de eucalipt.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Cele mai frumoase plaje de pe Insula Afroditei te așteaptă AICI!