Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai bune plaje europene

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

În cadrul secțiunii “Travelers’ choice” publicată anual de TripAdvisor, călătorii au ales cele mai bune plaje din Europa în anul 2019.

Iată care sunt acestea.

✔ Playa de la Concha din San Sebastian este amplasată în golful cu același nume din Țara Bascilor. Plaja cu ieșire la Oceanul Atlantic are o lungime de cca. 1,35 km și o lățime medie de 40 metri, care se modifică în funcție de fluxul oceanului. Datorită munților care înconjoară golful, plaja cu nisip este protejată de vânt și de valurile mari, iar priveliștile sunt uimitoare. Faptul că apa este puțin adâncă la întâlnirea cu țărmul face ca această plajă să fie perfectă pentru familiile cu copii.

✔ Spiaggia dei Conigli, al cărei nume se traduce prin “Insula Iepurelui”, este situată în sud-vestul insulei Lampedusa din Italia, la jumătatea distanței dintre Sicilia și Libia. Accesul pe plajă este dificil, însă nisipul auriu și apa cristalină au făcut din această plajă una din preferatele turiștilor de pretutindeni. Țestoasele Caretta Caretta și-au făcut un obicei din a veni aici pentru a-și depune ouăle, așa că întâlnirile cu micile vietăți sunt foarte probabile.

✔ Praia da Falésia se află în Olhos de Agua, un mic orășel pescăresc din regiunea Algarve, în Portugalia. Se remarcă prin nisipul fin și auriu, apele extrem de curate și limpezi și stâncile în culori impresionante, cu nuanțe roșcate și portocalii. Lungimea totală a plajei este de cca. 7 km.

✔ Playa de Ses Illetes din Formentera, Insulele Baleare, impresionează prin nisipul alb și fin și apele limpezi și turcoaz, fiind deseori asemănată cu plajele din Caraibe. Se bucură de o intrare lină în mare - la 50 metri de plajă, adâncimea apei este de 1,5 metri și este o destinație preferată pentru practicarea scufundărilor. Accesul animalelor este interzis pe plajă.

✔ Plaja Balos, situată în apropiere de Kissamos, în vestul Cretei, se remarcă prin nisipul fin, alb și chiar roz în unele locuri, apele limpezi și frumusețea sălbatică a naturii. Este cea mai fotografiată plajă a insulei, iar apele de aici sunt ideale pentru practicarea snorkelingului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum o vacanță din Colecția Vacanțe cu Soare - Go for Sun™ și vezi cele mai bune plaje din Europa!