Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Cancun vs Punta Cana

Travel Tips Sejur Exotic

Dacă visezi să te relaxezi într-un decor magic, cu plaje uimitoare, având la dispoziție servicii de cea mai bună calitate, Cancun și Punta Cana îndeplinesc cu siguranță toate aceste condiții. Faimoasele stațiuni sunt adevărate paradisuri tropicale.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Cancun, principala destinație turistică a Mexicului, este situat în peninsula Yucatan, în sud-estul țării și în nordul statului Quintana Roo, pe coasta Mării Caraibilor. Luxoasa stațiune se mândrește cu unul dintre cele mai mari recife de corali din emisfera vestică. Punta Cana, stațiunea - vedetă a Republicii Dominicane, aparține districtului municipal Punta Cana-Bávaro-Veron-Macao din municipalitatea Higüey, provincia La Altagracia, în estul țării. Și aici, Marea Caraibilor scaldă țărmurile cu plaje întinse și nisip alb și fin.

PLAJE

Cancun și Punta Cana se mândresc cu unele dintre cele mai bune plaje ale lumii, demne de a apărea pe cărțile poștale, înconjurate de ape calme și acoperite de un nisip strălucitor.

În Cancun, printre cele mai apreciate plaje se numără Playa Delfines, cu unele dintre cele mai turcoaz ape ale Mexicului, Playa del Norte, fără stânci și valuri, doar cu ape liniștite și limpezi, Playa Gaviota Azul, cea mai populară plajă cu acces liber din Cancun, Playa Chac Mool, liniștită și mai puțin populată sau Playa Tortugas, una dintre preferatele localnicilor, cu numeroase posibilități de practicare a sporturilor acvatice.

În Punta Cana, cele mai vizitate plaje sunt Playa Bavaro, cea mai dezvoltată și cea mai aglomerată plajă a stațiunii, Playa Cabeza de Toro, unde apele puțin adânci sunt potrivite pentru familiile cu copii, Playa Macao, cu o atmosferă mai liniștită și mai relaxată, Playa Uvero Alto, retrasă și izolată, unde apele au unele zone cu alge, ceea ce atrage viața marină sau Playa El Cortecito, situată în apropierea unui fermecător sat pescăresc tradițional.

ALTE ATRACȚII

Cei ce caută și alte activități în afara relaxării sub razele soarelui nu vor fi dezamăgiți în Cancun și Punta Cana. Cancun, pe lângă oportunitățile pentru practicarea diverselor sporturi de apă și o bogăție de frumuseți naturale, oferă acces ușor către ramășițele civilizației Maya, printre care ruinele de la Tulum și Chichen Itza, cel mai cunoscut sit arheologic mayaș. Aici se află și cel mai mare muzeu subacvatic din lume, cu peste 460 de statui în mărime naturală expuse pe fundul mării.

Punta Cana este una dintre principalele destinații din Caraibe pentru iubitorii de golf. Parcul Ecologic The Indigenous Eyes cuprinde 11 lagune și peste 500 specii de plante exotice, Manati Park oferă spectacole cu animale și diverse specii de păsări, iar Fun Fun Cave este o peșteră traversată de un râu de aproape 7 km lungime și cu picturi rupestre incredibile.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce destinație alegi din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Cancun sau Punta Cana?