Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Copenhaga

Travel Tips CityBreak Special

Despre danezi se spune că sunt printre cei mai fericiți oameni din lume, iar Copenhaga contribuie din plin la asta. Capitala plină de viață a Danemarcei este un oraș al poveștilor, ce îți oferă ceva nou de fiecare dată când îl vizitezi.

Iată ce trebuie neapărat să vizitezi când ajungi aici.

✔ Statuia "Mica Sirenă" este fără îndoială simbolul orașului. Sculptura din bronz și granit inspirată de basmul lui Hans Christian Andersen a fost ridicată în anul 1913 și de-a lungul timpului a fost ținta mai multor acte de vandalism.

✔ Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai mari parcuri de distracții europene, se întinde pe o suprafață de peste 80 ha. Grădinile inaugurate în anul 1843 l-au inspirat pe Walt Disney în proiectarea Disney World. Printre cele peste 20 atracții se numără și un roller coaster, săli cu oglinzi, spectacole de pantomimă și teatru în aer liber, dar și numeroase cafenele și restaurante.

✔ Strøget, cea mai lungă zonă pietonală din lume, este formată din mai multe străzi ce au o lungime totală de 1,1 km. Aflată în centrul orașului, între Radhuspladsen și Kongens Nytorv, traversează patru piețe în traseul său. Aici se regăsește și cea mai mare zonă de shopping din lume, cu magazine aparținând brand-urilor internaționale.

✔ Nyhavn sau “Portul Nou” este un cartier idilic și zona perfectă pentru a-ți petrece o seară liniștită. Inițial, portul comercial aglomerat ce se afla aici primea nave din întreaga lume, însă acum vechile case au fost renovate și restaurantele și cafenelele se găsesc la tot pasul.

✔ Palatul Christiansborg este situat pe mica insulă Slotsholmen și se laudă cu peste 800 ani de istorie, prima construcție fiind ridicată încă din anul 1167. În prezent, palatul găzduiește Parlamentul, Curtea Supremă și biroul Primului Ministru.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante atracții din Copenhaga cu un CityBreak Special CMB!