Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Limassol vs Halkidiki

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Limassol și Halkidiki sunt două destinații uimitoare ce impresionează prin plajele însorite, întinse și curate și apele limpezi ale Mediteranei.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Limassol este cea mai mare stațiune a Ciprului și al doilea oraș ca mărime al țării, după Nicosia. Este situat în partea de sud a insulei, în pitorescul Golf Akrotiri. Este recunoscut pentru viața de noapte animată, dar și iubitorii de istorie se pot bucura de numeroasele situri arheologice din zonă.

Peninsula Halkidiki, situată în partea de nord a Greciei, este una dintre cele mai populare destinații turistice ale țării. Este compusă din trei brațe: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos, renumit pentru mănăstirile de aici. Suprafața întinsă este acoperită cu numeroase stațiuni, ce satisfac preferințele tuturor turiștilor.

PLAJE

Limassol beneficiază de 16 km de plajă. Fâșiile lungi de nisip auriu sunt dotate cu toate facilitățile necesare și oferă ape limpezi și curate, astfel că 14 dintre plajele de aici au primit distincția Blue Flag. Cele mai apreciate dintre plajele din Limassol sunt: Lady’s Mile Beach, cu o lungime de 5 km și recomandată familiilor cu copii, Kourion Beach, o plajă cu o istorie bogată, nisip cenușiu și pietricele, Paramali Beach este o plajă izolată, perfectă pentru cei ce caută liniște și relaxare, Pissouri Beach se întinde pe cca. 2 km și Governor’s Beach, unde plaja de nisip este ascunsă de niște stânci albe, impresionante.

Plajele din Halkidiki sunt recunoscute ca fiind printre cele mai bune din Europa. Ele se remarcă prin nisipul alb și fin, apele limpezi și numeroasele facilități puse la dispoziția turiștilor. Din totalul acestora, 35 de plaje sunt premiate cu distincția Blue Flag. Printre cele mai frumoase pot fi enumerate Lagomandra Beach, ce dispune de facilități pentru practicarea sporturilor de apă, dar și de facilități pentru copii, Toroni Beach, cu o lungime de 3,5 km, este recomandată celor cărora nu le place aglomerația plajelor mai mici, Sarti Beach se bucură de o priveliște superbă către muntele Athos, Possidi Beach se remarcă prin peisajele spectaculoase și liniștea oferită și Agios Ioannis, una dintre cele mai cunoscute plaje ale peninsulei, este preferată de familiile cu copii.

ALTE ACTIVITĂȚI

Limassol este o destinație cosmopolită, unde numeroase activități îi așteaptă pe vizitatori. Printre sporturile ce se pot practica aici se numără echitație, windsurfing, parasailing, scufundări, snorkeling sau kite-surfing. Pasionații de shopping pot merge la cel mai mare mall din Cipru, în zona Zakaki, iar amatorii de baruri și cluburi vor găsi aici o destinație perfectă. Trebuie vizitate aici și Atelierul de ciocolată Platres, Castelul Kolossi, Muzeul Vinului, Mănăstirea Kykkos, ruinele orașului Amathus sau Grădina Zoologică.

În Halkidiki, turiștii pot alege între scuba diving, echitație, drumeții sau ciclism, vizitarea numeroaselor vestigii și monumente culturale, religioase și istorice. Printre locurile ce nu trebuie ratate se numără: Peștera Petralona, recunoscută pentru relicve ale omului Neanderthal descoperite aici, ansamblul monastic de la Meteora, castelele bizantine din Nea Fokeea și Sani, așezămintele antice din Nikiti, Stagira, locul în care s-a născut Aristotel sau Ammouliani, singura insulă locuită din Halkidiki.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât unde mergi? Alege acum vacanța în destinația preferată: Limassol sau Halkidiki!