Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Evenimentele lunii mai: Amsterdam vs Viena

Travel Tips CityBreak Special

Unde mergeți în luna mai? Amsterdam și Viena sunt două alegeri perfecte în orice lună, însă luna mai vă așteaptă cu evenimente ce nu trebuie ratate.

Iată câteva dintre acestea:

SĂRBĂTORI LOCALE

Pentru Amsterdam, luna mai este o lună a sărbătorilor naționale și a festivităților importante. Pe 4 mai se celebrează Remembrance Day, zi ce comemorează eroii căzuți la datorie de-a lungul timpului. La ora 20, 2 minute de reculegere se țin în întreaga țară, iar traficul se oprește. Această zi este urmată de Liberation Day pe 5 mai, marcând sfârșitul ocupației naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Înălțarea Domnului ce are loc pe 30 mai este sărbătoare națională și zi liberă în Olanda. În Viena, “Fest der Freude” sau Festivalul Bucuriei aniversează la 8 mai eliberarea Austriei de sub regimul nazist. Momentul cheie al festivităților este reprezentat de un discurs al unui martor al evenimentelor.

DIVERTISMENT

Când vine vorba de divertisment, Amsterdam oferă o gamă largă de opțiuni. Rollende Keukens este un festival gastronomic ce are loc între 29 mai și 2 iunie. Intrarea este liberă, iar zeci de bucătării mobile își expun bunătățile în Westergasfabriek. A patra ediție a Festivalului Internațional de Gin și Festivalul de bere Oost TAPT au loc pe 18 mai. Holland Festival este cel mai mare festival de arte din țară, ce include spectacole de teatru, arte vizuale, muzică clasică, dans și film. Începe pe 29 mai și se va desfășura până pe 23 iunie. Nu trebuie ratat nici Parcul Keukenhof, unde lalelele înflorite oferă un adevărat spectacol până pe 19 mai.

Dacă sunteți în Viena între 10 și 12 mai, trebuie să participați la Genussfestival, cel mai mare festival gastronomic al țării, unde puteți încerca specialități din toate colțurile Austriei. Tot aici, între 3 și 4 mai are loc Festivalul Berii Artizanale, iar pe 13 mai are loc Festivalul Vinului. Începând cu 11 mai și până pe 1 iulie are loc și a 39-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică, cu spectacole uimitoare de muzică clasică.

SPORT

Pentru iubitorii de sport, Amsterdam organizează pe 10 mai Friday Night Run, un maraton organizat la Stadionul Olimpic. De asemenea, în fiecare seară de vineri are loc Friday Night Skate, o cursă de skating de 20 km organizată pe străzile orașului. În Viena, pe 26 mai se va desfășura în parcul Prater cea de-a 32-a ediție a Maratonului Femeilor. Wienerachter, cel mai mare eveniment de navigație al țării va avea loc în acest an în Viena pe 11 mai.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât? Nu rata evenimentele lunii mai în Amsterdam și Viena!