Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 țări în care poți vizita locații din Game of Thrones

Travel Tips CityBreak Special

Poate că nu știm încă finalul serialului Game of Thrones, dar știm că decorurile sale incredibile sunt locuri reale, la fel de dramatice ca scenele filmate aici.

Iată 5 țări și cele mai interesante astfel de locuri care au apărut în serial de-a lungul celor opt sezoane:

✔ În Croația, superbul oraș Dubrovnik apare în serial ca Debarcaderul Regelui, capitala Westeros-ului. Strada St Dominika este folosită pentru scenele cu piața orașului, iar Stradun este strada pe care Cersei Lannister și-a făcut drumul penitenței. Mai apar în serial și Turnul Minceta, cel mai înalt punct al Dubrovnikului, Fortul St. Lawrence și Fortul Bokar.

✔ Mai multe locații din Islanda au fost folosite pentru scenele de la Zid și de dincolo de el. Dimmuborgir este un câmp de lavă înghețat, unde Mance Rayder și-a făcut tabăra în sezonul al treilea, împreună cu armata lui. Ghețarul Mýrdalsjökull a fost transformat în Pumnul Primilor Oameni, plajele cu nisip negru de la Vík au fost folosite pentru Eastwatch-by-the-Sea, cel mai estic castel al Rondului de Noapte, iar Vatnajokull, cel mai mare ghețar al Europei, a apărut ca teritoriul Sălbaticilor de dincolo de Zid.

✔ Cel mai fotografiat loc din Irlanda de Nord este Dark Hedges, poteca marginită de copaci din County Antrim, ce a servit drept Drumul Regelui. Tot în Irlanda, Grădinile Castelului Ward din County Down și Cairncastle au fost folosite pentru scenele exterioare ale Winterfell-ului în primul sezon. În Downhill Strand din Derry, Melisandre și Stannis Baratheon au ars statuile celor șapte zei în Dragonstone.

✔ Și Spania a oferit foarte multe locații pentru serial: Castell de Santa Florentina din Canet de Mar a apărut ca Horn Hill, casa familiei lui Samwell Tarly, Royal Alcázar din Sevilla a fost transformat în Palatul Dorne, reședința familiei Martell, în Girona s-au filmat scenele pentru Braavos, Plaza de Toros din Osuna este locul dramaticei bătălii din Meereen, iar Bardenas Reales din Navarra a fost Marea Dothraki.

✔ În Malta, Palatul Verdala, reședința de vară a președintelui țării a fost casa lui Illyrio Mopatis din Pentos, locul unde cei doi Targeryani trăiau în exil. În Grădinile Buskett, Daenerys și Khal Drogo se întâlnesc pentru prima dată, iar Fereastra de Azur, arcul din calcar ce s-a prăbușit în 2017 a fost folosit pentru scena nunții dintre cei doi.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Explorează și tu lumea Game of Thrones, solicită-ne AICI vacanța ta într-una din destinațiile incredibile apărute în cel mai celebru serial!