Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai faimoase galerii de shopping din Europa

Travel Tips CityBreak Special

Europa este fără îndoială una dintre cele mai bune destinații de shopping ale lumii. De la magazine istorice la străzi întregi cu boutique-uri sau chiar orășele de shopping, în Europa le găsim pe toate. Însă unele dintre galeriile de shopping sunt mai mult decât magazine, sunt adevărate opere arhitecturale.

Iată care sunt cele mai faimoase galerii de shopping din Europa.

✔ Galeriile Lafayette sunt situate pe bulevardul Haussmann din Paris și se întind de-a lungul a trei clădiri. Clădirea principală este construită în stil Art Nouveau, are 10 etaje și este acoperită de un impresionant dom de sticlă. În anul 2009, Galeriile au înregistrat un record al încasărilor, de peste 1 miliard de euro.

✔ Galleria Vittorio Emanuele II din Milano este cel mai vechi centru comercial al Italiei și a fost numită după primul rege al Regatului Italiei. Construită între anii 1865 și 1867, galeria este formată din două arcade ce se intersectează, iar cele patru etaje găzduiesc cele mai elegante magazine, restaurante și baruri ale orașului.

✔ Harrods, uriașul complex comercial al Londrei, este dispus pe șapte nivele și are o suprafață de aproape 20 000 mp. Deschis încă din 1834, acesta are ca motto “Omnia Omnibus Ubique” - “All Things for All People, Everywhere”. De asemenea, din 1989, magazinul a adoptat chiar și un dress code.

✔ Galeriile Regale Saint Hubert din Bruxelles se numără printre cele mai vechi galerii comerciale din Europa. Proiectate de arhitectul Jean-Pierre Cluysenaar, acestea au fost ridicate în 1847 cu scopul de a simboliza grandoarea orașului. Peste 6 milioane turiști vizitează anual galeriile ce se întind pe o lungime de 200 metri și cuprind boutique-uri și magazine de lux, ceasornicării sau ciocolaterii.

✔ Las Arenas, galeriile situate în Plaça Espanya din Barcelona au fost inaugurate în anul 2011, însă clădirea propriu - zisă a fost o arenă pentru coride. Complexul modern păstrează detalii arhitecturale ale fostei arene și include magazine de modă, cafenele, restaurante și baruri.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Vizitează cele mai faimoase galerii de shopping din Europa cu un CityBreak Special CMB din Colecția Culorile Orașului - City Colours™.