Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII ÎN ITALIA: Ischia vs Sardinia

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Înconjurată din trei părți de ape și cu insule cu suprafețe întinse, nu e de mirare că Italia se mândrește cu turismul litoral și cu plajele sale. Ischia și Sardinia sunt două dintre cele mai captivante destinații pentru cei ce ajung în Italia căutând apele Mediteranei.

Tu ce alegi dintre cele două insule?

LOCALIZARE

Insula Ischia, cunoscută și ca Insula Verde sau Insula Tinereții Veșnice, se află în nordul Golfului Napoli, la cca. 30 km de orașul Napoli. Are o suprafaţă de 46 km², fiind cea de-a opta insulă ca mărime a Italiei şi cea mai mare din golful Napoli. Relieful său este predominant muntos, iar cel mai înalt vârf este Muntele Epomeo, cu o înălțime de 788 metri. Pentru a ajunge în Ischia se zboară la aeroportul din Napoli, iar din Napoli către Ischia se merge cu feribotul, călătorie ce durează cca. 1 oră.

Insula Sardinia are o suprafață de 24,090 km2, fiind a doua insulă ca mărime a Italiei, după Corsica. Este situată în vestul Peninsulei Italice, la 200 km de partea continentală a Italiei, în sudul insulei Corsica. Și aici relieful este aproape în întregime muntos, cu cel mai înalt punct în Punta La Marmora, de 1834 metri. Insula dispune de 3 aeroporturi: Cagliari, Alghero și Olbia. Din România există zboruri directe pe aeroportul din Alghero.

PLAJE

Plajele din Ischia se remarcă prin varietatea lor. Indiferent daca sunt sălbatice sau amenajate, cu pietriș sau cu nisip, ușor accesibile sau accesibile doar cu barca, cu siguranță te vor impresiona. Plaja Maronti din Sant'Angelo este cea mai frumoasă plajă a insulei, cu o lungime de aproximativ 3 km. Plaja Fumarole, tot din Sant'Angelo, cu nisip mai închis datorită originii vulcanice, este curată și nu foarte aglomerată. Cava Grado, aflată în aceeași stațiune, este o locație excelentă pentru înotat și snorkeling, iar plaja San Montano din Lacco Ameno impresionează prin vegetația bogată din jurul său.

Sardinia beneficiază de peste 1840 km de coastă și oferă vizitatorilor săi unele dintre cele mai limpezi și frumoase ape ale Mării Mediterane. Printre plajele insulei apreciate pretutindeni se numără Cappriccioli, situată în stațiunea Capriccioli, perfectă pentru familiile cu copii datorită apelor puțin adânci, Plaja del Principe din Romazzino, perfectă pentru snorkeling, Phi se află în Baja Sardinia și este cunoscută pentru petrecerile ce se țin aici sau Liscia Ruja din Arzachena, cu nisip roz și numeroase iahturi acostate la țărm.

ALTE ATRACȚII

Ca orice alt loc din Italia, și cele două insule se remarcă prin mărturii ale trecutului încărcat și prin bogății culturale de neratat. În Ischia, Castello Aragonese este cel mai vizitat monument, construit pe o rocă vulcanică, legată de insulă printr-un pod de piatră. Turnul Guevara este unul dintre simbolurile Ischiei, reconstruit pe ruinele unei cetăți antice. Villa La Colombaia, situată în Lacco Ameno este sediul unui muzeu dedicat lui Luchino Visconti.

În Sardinia se remarcă Cagliari, capitala insulei ce datează de pe vremea fenicienilor, Grota Neptun, o peșteră aflată în apropiere de Alghero ce poate fi vizitată doar când apele sunt calme, Su Nuraxi Nuraghe, cea mai cunoscută construcție a culturii Nuraghi, ce constă în fortificații conice, cu interioare boltite și unite cu etajele superioare prin holuri de acces sau Castelsardo, un orășel situat în nord - vestul insulei, dezvoltat în jurul unui castel medieval.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât ce alegi? Tu ce destinație alegi pentru vara aceasta: Ischia sau Sardinia?