Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Evenimentele lunii mai: MADRID vs ROMA

Travel Tips CityBreak Special

Plănuiți o călătorie în luna mai în Madrid sau Roma, superbele capitale europene?

Iată câteva dintre numeroasele evenimente ce se petrec aici pe care nu trebuie să le ratați:

CULTURĂ & DIVERTISMENT

Și în luna mai, ca pe tot parcursul anului, Madrid și Roma se bucură de spectacole impresionante, pe placul tuturor turiștilor. În Madrid, pe 3 mai va avea loc un concert Metallica, festivalul Love the 90's se desfășoară pe 11 mai, iar Târgul de Carte de la Madrid, care a ajuns la cea de-a 78-a ediție, va începe pe 31 mai, urmând a se desfășura până la jumătatea lunii iunie. În Roma, pe 19 mai are loc Noaptea Muzeelor, “Notte dei Musei”, o inițiativă ce permite vizitarea muzeelor pe timp de noapte, cu o taxă de intrare simbolică, de doar 1 euro. “Roma prin ochii a 100 de femei” este o expoziție ce se desfășoară între 4 aprilie și 12 mai, în cadrul căreia 100 femei povestesc despre capitala Italiei în viziunea lor.

SPORT

În ceea ce privește evenimentele sportive, fanii tenisului pot urmări în Madrid turneul Mutua Madrid Open între 3 și 12 mai, iar în Roma turneul 2019 Italian Open, între 6 și 19 mai. De asemenea, Carrera de la Mujer este un maraton al femeilor ce se desfășoară pe 12 mai și are ca scop strângerea de bani pentru organizații caritabile ce luptă împotriva cancerului la sân. Race for the Cure este omologul acestui eveniment la Roma și va avea loc între 16 și 19 mai.

ALTE EVENIMENTE

Atât în Madrid, cât și în Roma, pe 1 mai se sărbătorește Ziua Muncii, astfel că o parte dintre muzee vor fi închise. Pe 2 mai madrilenii sărbătoresc Dos de Mayo, ziua orașului, cu parade și festivități pe străzi. Această zi marchează ziua în care Madridul s-a ridicat împotriva Franței și victoria împotriva lui Napoleon din anul 1808. Fiesta de San Isidro va avea loc între 11 și 15 mai și este un eveniment organizat anual în cinstea patronului spiritual al orașului. La Roma, pe 30 mai se sărbătorește Festa dell'Ascensione, Înălțarea Domnului, sărbătoare religioasă importantă.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât? Nu rata evenimentele lunii mai în Madrid și Roma.