Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII ÎN CIPRU: Ayia Napa vs Paphos

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Cipru este o destinație specială, locul potrivit pentru o vacanță relaxantă, scăldată de razele soarelui și de briza Mării Mediterane, dar și pentru a avea parte de momente pline de distracție. Ayia Napa și Paphos, două dintre cele mai iubite stațiuni de aici, se bucură de un farmec aparte.

Pe tine care te atrage mai mult?

LOCALIZARE

Stațiunea Ayia Napa este situată în sud - estul insulei Cipru, în apropiere de orașul Famagusta și la cca. 46 km de Larnaca. Inițial un sat pescăresc, Ayia Napa a fost declarată municipalitate în anul 1994, iar dezvoltarea turistică a început abia în anul 2013. Astăzi, stațiunea este considerată a fi un centru al distracției, recomandată însă și pentru cei ce își doresc o vacanță liniștită.

Paphos este un oraș amplasat pe coasta vestică a Ciprului, la 153 km de capitala Nicosia. Orașul dispune și de un aeroport internațional. În antichitate, orașul era împărțit în Vechiul Paphos și Noul Paphos. Astăzi, zona locuită este Noul Paphos. Conform miturilor antice, acesta este locul în care s-a născut zeița Afrodita.

PLAJE

Cele 14 plaje din Ayia Napa sunt premiate cu distincția Blue Flag. Nisipul alb și fin și apele limpezi sunt apreciate de turiști de pretutindeni. Plaja Nissi, probabil cea mai cunoscută plajă din Cipru, constă în două plaje conectate între ele, una mai mare și aglomerată și una mai mică și mai retrasă. Alte plaje preferate de turiștii ce ajung în Ayia Napa sunt Makronisos, Konnos, Ayia Thekla sau Sandy Bay.

În Paphos, plajele sunt presărate cu oaze de verdeață, fiind un oraș bogat în vegetație. Și aici se remarcă nisipul fin și apele limpezi. Nu trebuie ratate plajele Blue Lagoon, accesibilă cu barca, Lara Beach, unde pot fi admirate țestoasele verzi atunci când își depun ouăle, Argaka, Coral Bay sau Laourou.

ACTIVITĂȚI

Nu doar plajele constituie atracții pentru turiștii ce ajung în Cipru. În Ayia Napa, un fascinant muzeu al vieții marine a fost deschis. Viața de noapte este una animată și impresionează prin atmosfera destinsă, muzica și mâncarea bună și ospitalitatea locuitorilor. Pe toate plajele din Ayia Napa sunt oferite facilitățile necesare practicării sporturilor nautice: windsurfing, canoe, bărci cu motor, sau scufundari, iar în apropiere pot fi vizitate orașele Paralimni, Famagusta sau Liopetri și stațiunea Protaras.

Principalele atracții din Paphos, cu excepția plajelor, sunt mozaicurile romane dedicate zeului Dionysos, descoperite in 1962, catacombele Sf. Solomon, Pilonul Sf. Paul, casa lui Dionysos, castelul bizantin și Acvariul din Paphos. De asemenea, Coral Bay este locul perfect pentru practicarea sporturilor acvatice.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce alegi? Nu rata ofertele din Colecția Vacanțe cu Soare™: Ayia Napa și Paphos.