Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase catedrale ale Europei

Travel Tips CityBreak Special

Catedralele se numără printre cele mai fascinante atracții ale Europei. Acestea sunt construcții impresionante și uluitoare, ce demonstrează măiestria artei, arhitectura și credința și trebuie să se afle pe lista oricărui turist.

Iată care sunt cele mai frumoase catedrale ale Europei.

✔ Catedrala Notre-Dame, fără îndoială una dintre cele mai cunoscute catedrale ale lumii, este amplasată pe Île de la Cité, în centrul Parisului. Construcția sa a început la începutul secolului al 12-lea, fiind astfel și una dintre cele mai vechi catedrale europene. De-a lungul timpului a fost martoră a mai multor evenimente de mare importanță, printre care încoronarea lui Napoleon Bonaparte sau beatificarea Ioanei d'Arc. Este considerată a fi cea mai întunecată catedrală din lume datorită vitraliilor sale colorate, prin care lumina pătrunde cu greu.

✔ Domul din Milano este una dintre cele mai mari biserici ale lumii, iar construcția sa a durat aproape 600 ani! Cu o suprafață de peste 11 700 m², poate găzdui până la 40 000 oameni. Domul are mai multe statui decât orice altă clădire din lume, peste 3400 statui și 700 de figuri în relief din marmură. Cea mai cunoscută este La Madonnina, statuia ce o înfățișează pe Fecioara Maria, așezată în vârful turlei principale, înaltă de 4 metri și poleită cu peste 6000 de foițe de aur pur.

✔ Domul din Köln, declarat monument UNESCO în 1996, a fost, la momentul terminării construcției sale, în 1880, cea mai înaltă clădire a lumii până în anul 1884. Are o înălțime de cca. 158 metri și în jur de 8000 m². Construcția sa a durat 632 ani, iar în prezent este cel mai vizitat monument al Germaniei. Cei ce vizitează catedrala vor găsi aici moaștele celor Trei Magi.

✔ Catedrala Santa Maria del Fiore sau Domul din Florența este faimoasă în principal datorită cupolei de cărămidă construită de Filippo Brunelleschi. Piatra de temelie a fost pusă în 1296, însă, din cauza lipsei unei soluții tehnice pentru construirea cupolei, catedrala a fost finalizată abia în 1436, prin finanțarea lui Cosimo de Medici. În total au fost folosite peste 4 milioane de cărămizi, iar cupola are înălțimea unui bloc cu zece etaje.

✔ Catedrala Sfânta Maria din Sevilla a fost construită între anii 1401 și 1528 și este cea mai mare biserică din Spania. A fost declarată monument UNESCO, iar turnul cu clopot, numit Giralda, a fost construit după modelul minaretului de la Moscheea Koutoubia din Marrakech. Pe lângă mormântul navigatorului Cristofor Columb, pot fi admirate aici picturile interioare impresionante și ornamentele lucrate în metale prețioase.

BONUS: Westminster Abbey, deși nu are statut de catedrală, este cea mai vizitată biserică din Londra. De-a lungul timpului, pe lângă cele 16 nunți regale, aici au fost încoronați toți suveranii britanici, începând cu William Cuceritorul în 1066, excepție făcând Eduard al V-lea si Eduard al VIII-lea. De asemenea, aici se află mormintele a peste 3300 persoane, printre care monarhi, prim-miniștri, poeți, actori sau oameni de știință.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu rata niciuna dintre impresionantele catedrale europene, alege acum un CityBreak Special CMB!