Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase stații de metrou din Europa

Travel Tips CityBreak Special

Poate că nu toate stațiile de metrou sunt asociate cu o priveliște plăcută și estetică, însă există câteva în Europa cu o arhitectură și un design interior ce le-ar putea cu ușurință transforma în adevărate atracții turistice.

Iată care sunt cele mai frumoase stații de metrou din Europa.

✔ Stația Toledo din Napoli face parte dintr-un proiect numit „Stațiile Artei” și a fost inaugurată în anul 2012. Designul îi aparține arhitectului spaniol Oscar Tusquets Blanca, iar temele principale sunt apa și lumina. Astfel, pereții și tavanele stației sunt acoperite de un mozaic albastru și alb.

✔ Stația Kungsträdgården din Stockholm, al cărei nume se traduce prin „Grădina Regală”, se află situată în apropierea unuia dintre cele mai vechi parcuri publice ale orașului. Stația a fost deschisă în 1977 și decorată cu relicve ale vechiului palat Makalös. Pe lângă designul conceput să arate ca situl unor săpături arheologice, stația se remarcă și printr-o floră și faună unică.

✔ Stația Arts et Métiers din Paris poartă numele muzeului din apropiere și a fost deschisă în anul 1904. Pentru a marca bicentenarul Conservatorului Național de Arte și Meșteșuguri în 1994, stația a fost reproiectată de către artistul belgian François Schuiten într-un stil ce amintește de operele științifico-fantasice ale lui Jules Verne.

✔ Stația Olaias din Lisabona se remarcă prin celebrele „azulejo” specifice portughezilor. Aici, plăcile de ceramică viu colorate și vitraliile luminoase, alături de coloane metalice dau naștere unui unei priveliști vesele, pline de viață. Arhitectul Tomás Taveira este cel carea a creat acest spațiu.

✔ Stația Malostranská din Praga este situată în apropierea cartierului Malá Strana. Aceasta atrage atenția prin pereții colorați, cu scobituri ordonate. Ca și restul stațiilor ce formează linia A a sistemului de metrou din Praga, designul stației arată foarte mult ca în interiorul unui tunel gigantic din cuburi de plastic.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum un CityBreak Special CMB din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!