Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII ÎN PORTUGALIA: Algarve vs Cascais

Travel Tips Vacanțe Cu Soare

Portugalia, una dintre cele mai calde țări europene, se bucură de coasta spectaculoasă a Oceanului Atlantic și de toate condițiile unei vacanțe cu soare perfecte. Iar Algarve și Cascais sunt cele mai apreciate regiuni litorale ale țării. Tu ce alegi?

LOCALIZARE

Algarve este cea mai sudică regiune a Portugaliei, având o suprafață de 4960 km² și cca. 400000 locuitori. Capitala regiunii și totodată cel mai apropiat aeroport se găsește în orașul Faro. Cele mai apreciate stațiuni sunt Albufeira, Lagos, Vilamoura sau Praia da Rocha. Cascais este un mic oraș situat în vestul Portugaliei, la doar câțiva kilometri de Lisabona, fiind o suburbie a capitalei portugheze. Cascais are o suprafață de 97 km² si în jur de 206 000 de locuitori.

TEMPERATURI

În Algarve, verile sunt lungi și fierbinți, iar în timpul primăverii, toamnei și iernii, vremea este blândă, plăcută. Aici se înregistrează peste 300 zile însorite în decursul unui an. Sezonul de vârf se desfășoară în lunile iulie - august, când plajele sunt foarte aglomerate, însă vremea este bună pentru plajă din mai până în septembrie. Cea mai fierbinte lună este iulie, cu temperaturi medii de 24°C, iar cea mai rece este ianuarie, cu temperaturi medii de 12°C.

Cascais este unul din orașele europene unde se înregistrează cel mai blând climat. Aici verile sunt însorite, iar temperaturile sunt între 16°C și 36°C. Iernile sunt reci, cu vânt puternic și precipitații bogate, cu temperaturi medii de 10°C. Și aici vremea este bună pentru plajă din mai până în septembrie.

PLAJE

Algarve are peste 150 km de coastă și peste 100 de plaje, iar unele dintre ele apar în topurile celor mai frumoase plaje europene. În Algarve, cele mai apreciate plaje sunt Praia da Oura și Praia Sao Rafael din Albufeira, Praia da Rocha din Portimao, Praia do Camilo din Lagos sau Praia Odeceixe din Aljezur. Plajele din Cascais sunt variate, de la cele destinate surfingului, cu puternici curenți, până la cele cu ape liniștite, destinate în special familiilor cu copii. Se remarcă Praia do Guincho, preferată pentru condițiile excelente de surfing, windsurfing și kitesurfing și care se continuă cu Praia do Abano, Praia da Conceição, cea mai apropiată de stațiune, Praia da Duquesa sau Praia do Tamariz, preferată de familii sau Praia da Rainha, cu priveliștile sale spectaculoase.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Te-ai hotărât ce alegi? Solicită-ne acum vacanța în destinația preferată: Algarve sau Cascais!