Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Berlin

Travel Tips CityBreak Special

Când spunem Berlin, ne gândim la un oraș special, cu o istorie încărcată și evenimente ce și-au lăsat amprenta asupra sa, dar și o vibrație modernă, unică. Berlin este cu adevărat un oraș ce ascunde turiștilor săi surprize la tot pasul.

Iată ce trebuie neapărat să vizitezi când ajungi aici.

✔ Poarta Brandenburg este fără îndoială simbolul Berlinului. A fost construită în anul 1791, de-a lungul timpului fiind martora a mai multor evenimente decisive în istoria Berlinului, Germaniei și a Europei. Cele 12 coloane dorice formează 5 pasaje, iar deasupra poate fi admirată o structură din bronz numită Quadriga, un car tras de 4 cai, condus de zeița Victoria.

✔ Reichstag, clădirea parlamentului german, a fost terminată în anul 1894, fiind construită în stil neo-renascentist. În anul 1933, un incendiu a distrus mare parte din aceasta. Ulterior i s-a adăugat o parte nouă deasupra sălii de dezbateri, o cupolă din sticlă ce oferă panorame la 360° asupra orașului. Vizitatorii pot urca până în cupolă cu un lift, iar de aici pot urca pe o scară spiralată până în cel mai înalt punct al cupolei, la 47 metri.

✔ Turnul televiziunii sau "Fernsehturm" este cea mai înaltă clădire a Berlinului, ieșind în evidență din orice punct al orașului cu cei 368 metri. A fost construit între anii 1965 - 1969. O punte de observație se află la 204 metri înălțime, accesibilă prin intermediul unui lift ce parcurge întreaga distanță în doar 40 secunde, dar și unei scări cu 986 trepte. De asemenea, aici se află un restaurant rotativ, ce efectuează o rotație de 360° în 30 de minute.

✔ Berliner Dom, catedrala din Berlin, este o construcție impresionantă în stil baroc, cu o înălțime de 115 metri. Prima biserică construită pe acest loc a fost ridicată în 1465, iar finalizarea construcției actuale a avut loc în anul 1905. O orgă imensă poate fi admirată în interior.

✔ Insula Muzeelor este un complex aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, ce cuprinde 5 muzee faimoase: Altes Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon Museum, Bode Museum și Neues Museum. Cel mai faimos exponat este bustul reginei Nefertiti, vechi de peste 3000 ani, ce poate fi admirat în Neues Museum. De asemenea, Poarta Ishtar din Babilon, Altarul Pergamon și Poarta Pieței din Milet sunt atracțiile principale ale Muzeului Pergamon.

BONUS: Zidul Berlinului a fost construit în 1961 și a constituit o barieră de separare între Berlinul de Vest și Republica Democrată Germană până în anul 1989. Avea o lungime de 155 km și o înălțime de 4 m și era prevăzut cu 8 puncte oficiale de trecere, pentru care era nevoie de permis special. Căderea zidului a avut loc în noiembrie 1989 și a constitut primul pas către reunificarea Germaniei. Cea mai cunoscută parte a zidului este punctul de trecere Checkpoint Charlie.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante atracții din Berlin cu un CityBreak Special CMB!