Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Milano

Travel Tips CityBreak Special

Cunoscut mai ales drept capitala economică a Italiei, Milano este mult mai mult de atât, un oraș sofisticat și elegant, ce nu trebuie ratat.

Iată ce trebuie să vizitezi când ajungi acolo.

✔ Domul din Milano este simbolul orașului, cea mai mare catedrală gotică din Italia și a treia catedrală catolică din Europa. A fost construită în aproape 6 secole, iar în vârful turlei principale este așezată “La Madonnina”, statuia aurită a Fecioarei Maria.

✔ Castelul Sforzesco este o construcție medievală impunătoare, ce a deservit drept reședința familiilor Visconti și Sforza. În prezent găzduiește mai multe mini-muzee, precum și ultima sculptură la care a lucrat Michelangelo, Pieta Rondanini.

✔ Galleria Vittorio Emanuele II, cel mai vechi centru comercial al Italiei, a fost numită după Victor Emmanuel II, primul rege al Regatului Italiei. Galeria a fost construită între anii 1865 și 1867 și este formată din două arcade ce se intersectează. Cele patru etaje găzduiesc cele mai elegante magazine, restaurante și baruri ale orașului.

✔ Teatro alla Scala, unul dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume, a fost inaugurat la 3 august 1778. Stagiunea începe în fiecare an la 7 decembrie, ziua Sfântului Ambrozie, sfântul patron al orașului Milano. Se spune că aici cântăreții nu se opresc din interpretare până când execuția nu le reușește perfect!

✔ Santa Maria delle Grazzie este o biserică din secolul al 15-lea, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Este probabil cel mai vizitat obiectiv al orașului, datorită faptului că aici poate fi admirată una dintre cele mai celebre picturi ale lumii: “Cina cea de Taină”, capodopera lui Leonardo Da Vinci.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante atracții din Milano și alege un CityBreak Special CMB.