Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Berlin vs Frankfurt

Travel Tips CityBreak Special

Berlin și Frankfurt sunt două dintre orașele Germaniei unde se poate observa cel mai bine amestecul dintre vechi și nou, dintre tradiționalism și modernitate. Asemănătoare și totuși diferite, fiecare are secretele sale.

Pe tine care te-a vrăjit?

ATRACȚII TURISTICE

Berlin este cu siguranță cel mai cosmopolit oraș german. Deși este o metropolă cu zgârie-nori impresionanți, aproape o treime din suprafața orașului este acoperită de parcuri și spații verzi. Însă principalele atracții turistice sunt cele legate de istoria orașului, divizat în timpul Războiului Rece: Zidul Berlinului și Checkpoint Charlie, Poarta Brandenburg, Reichstag - clădirea parlamentului german, Memorialul Holocaustului, piețele Gendarmenmarkt și Potsdamer sau Turnul Televiziunii.

Deși cunoscut mai ales ca fiind cel mai mare centru financiar al Europei, Frankfurt are destule de oferit vizitatorilor săi. Cea mai populară atracție este cu siguranță Orașul Vechi cu piața sa principală, Römerberg și clădirea Römer, primăria orașului încă din 1405. Alte atracții ce merită văzute sunt Domul Sf. Bartolomeu, cea mai mare biserică din oraș, Opera Veche, construită în 1880, Eiserner Steg sau Podul de Fier, primul pod suspendat din Europa sau Palmengarten, cea mai mare grădină botanică din Germania.

TRANSPORT

Atât Berlin, cât și Frankfurt au sisteme de transport în comun foarte dezvoltate, ce includ autobuze, tramvaie și linii de metrou. Biletele sunt comune și pot fi folosite pentru oricare dintre mijloacele de transport.

Sistemul de transport în comun din Berlin este asigurat de firma Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg. Rețeaua de tramvaie, una dintre cele mai vechi din lume, este formată din 22 linii. Rețeaua de metrou este compusă din U-Bahn - 10 linii subterane și S-Bahn - 15 linii de suprafață.

Verkehrsgesellschaft Frankfurt am Main este principalul operator al transportului public în Frankfurt. Sunt 9 linii de tramvai și 9 linii de metrou subteran U-Bahn, iar liniile de suprafață S-Bahn fac parte din sistemul Rhine-Main S-Bahn, ce deservește întreaga regiune Frankfurt Rhin-Main.

MÂNCARE

Când vine vorba de preparatele tradiționale ce trebuie încercate, Berlin își ademenește vizitatorii cu preparate savuroase precum Currywurst, Königsberger Klopse - chiftele în sos alb, Kartoffelpuffer - cartofi gratinați sau Pfannkuchen - gogoși. Nici Frankfurt nu se lasă mai jos. Aici trebuie să încercați Frankfurter Würstchen - cârnați din carne de porc fierți, Grüne Soße - o emulsie cu ulei, maioneză sau smântână și ierburi, Frankfurter Rippchen - cotlet de porc gătit lent, Frankfurter Kranz - un tort în formă de inel sau Äppelwoi, un fel de cidru.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege-ți acum vacanța din Colecția Europa Argintie - Silver Europe: Berlin sau Frankfurt.