Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Lisabona

Travel Tips CityBreak Special

Lisabona, legătura între continentul european, cel african și cel american, este un oraș încântător, unul dintre cele mai frumoase din Europa, în special datorită amestecului dintre trecut și prezent, tradiției și vieții culturale bogate și interesante.

Iată ce nu trebuie să ratezi când vei vizita capitala Portugaliei.

✔ Torre de Belem este o fortăreață construită în anul 1515 pentru a apăra intrarea în portul Lisabonei. În timpul marilor descoperiri geografice a fost punctul de plecare al mai multor celebre călătorii, printre care și expediția lui Vasco da Gama către India. În prezent este unul din simbolurile Portugaliei și face parte din Patrimoniul UNESCO.

✔ Castelul "Sao Jorje" poate fi admirat din orice punct al orașului și este una dintre cele mai vechi clădiri ale Lisabonei, cu cele mai vechi părți datând din secolul al 6-lea. A servit drept reședința regală a maurilor până în anul 1147, când a fost luat în stăpânire de Alfonso Henriques, primul rege al Portugaliei.

✔ Monumentul Cristo Rei este o statuie a lui Hristos construită în anul 1959, după modelul celei din Rio de Janeiro. Acesta este amplasat în vârful unui deal cu o înălțime de cca. 110 metri și constă într-un postament de 82 metri înălțime și statuia de 28 metri. La baza statuii se află o platformă de observație pentru cei ce vor să admire orașul.

✔ Mănăstirea Jeronimo este o construcție impresionantă ce face parte din Patrimoniul UNESCO, dedicată expediției lui Vasco da Gama către Orient, motiv pentru care mormântul celebrului explorator se află aici. Arhitectura construcției a fost numită “manuelină” și se remarcă printr-un amestec de stiluri și motive marine.

✔ Monumentul Descoperirilor a fost construit în anul 1960, la comemorarea a 500 ani de la moartea prințului Henric Navigatorul. Este reprezentat de o navă cu 3 pânze, cu sculpturi ale unor importante figuri istorice: regele Manuel I, poetul Camões, Vasco da Gama, Fernando Magellan, Cabral și alți exploratori, călugări, cartografi și regina Felipa din Lancaster, mama lui Henric Navigatorul.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

E timpul să alegi și tu un CityBreak Special la Lisabona din Colecția Europa Argintie - Silver Europe!