Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase fântâni ale Europei

Travel Tips CityBreak Special

Continentul european impresionează prin opere de arhitectură fabuloase, iar fântânile se numără printre acestea. Create pentru a uimi trecătorii, pentru a etala bunăstarea sau pentru a demonstra talentul, acestea apar la tot pasul în Europa.

Iată care sunt cele mai frumoase dintre acestea.

✔ Fontana di Trevi din Roma, probabil cea mai faimoasă fântână a Europei, este dedicată zeului Neptun, iar construcția sa a durat peste 30 ani. Are o înălțime de 26,3 metri și o lățime de 49,15 metri, fiind considerată una dintre cele 7 minuni ale Europei. Conform legendei, cine aruncă o monedă aici, peste umăr, cu spatele la fântână și își pune o dorință, se va întoarce cu siguranță la Roma. În fiecare noapte, câteva zeci de mii euro sunt scoși de pe fundul fântânii și utilizați în scopuri caritabile.

✔ Fontaine du Trocadéro sau Fontaine de Varsovie din Paris a construită în 1937, cu ocazia Expoziției Internaționale de Artă și Tehnologie în Lumea Modernă. Cea mai mare fântână din capitala Franței se află în Grădinile Trocadéro și are forma unui bazin dreptunghiular cu 20 de tunuri de apă oblice, cu o rază de 50 metri. Două sculpturi încadrează fântâna la nivelul Senei: Le Joie de Vivre și La Jeunesse, “Bucuria vieții'' și ''Tinerețea”.

✔ Fântânile Magice de la Montjuic din Barcelona redau unul dintre cele mai impresionante spectacole de apă, lumină și culoare. Peste 2000 litri de apă circulă în fiecare secundă prin mecanismul fântânilor ce au fost create de Carles Buigas, un arhitect catalan, cu ocazia Expoziției Internaționale din 1929.

✔ Fuente de Cibeles din Madrid este situată în Piața cu același nume și este unul dintre simbolurile orașului. A fost proiectată de arhitectul Ventura Rodríguez în anul 1782 și o înfățișează pe zeița Cybele, zeița pământului, fertilității și agriculturii într-un car tras de doi lei. Acesta este locul în care fanii echipei Real Madrid vin pentru a sărbători marile victorii.

✔ Fântâna Moscheii Albastre din Istanbul se află în centrul curții interioare a monumentului și este decorată cu 6 coloane și 6 turnuri de granit. Acesta este locul în care credincioșii trebuie să se spele înainte de a intra la rugăciune.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante fântâni ale Europei și alege un CityBreak Special CMB!