Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 muzee de neratat în Londra

Travel Tips CityBreak Special

În Londra nu ești niciodată prea departe de un muzeu. Muzee naționale, muzee cu intrare gratuită, muzee cu tematică ciudată, în total peste 170 muzee pot fi vizitate aici, unele dintre ele celebre în întreaga lume.

Astăzi vă propunem o listă scurtă a celor mai frumoase și mai interesante muzee din Londra.

✔ British Museum este unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, fiind dedicat istoriei, artei și culturii. A fost deschis în 1759, iar cele mai faimoase exponate includ Piatra Rosetta, un fragment din Columna lui Traian, Bustul lui Julius Caesar și mumii din Egiptul Antic.

✔ Muzeul Londrei este cel mai mare muzeu urban din lume, cu obiecte istorice și expoziții ce spun povestea trecutului Londrei. De la perioada preistorică la dezvoltarea orașului sub ocuparea romană și grandoarea perioadei medievale până în prezent, peste 6 milioane obiecte sunt adunate aici.

✔ Muzeul de Istorie Naturală adăpostește cca. 80 milioane de specimene de plante, animale, fosile, pietre și minerale. Printre acestea pot fi admirate un uriaș arbore de sequoia, un simulator de cutremure, pasărea dodo, cristale ce strălucesc în întuneric sau dinozauri motorizați.

✔ Muzeul Național Maritim face parte din Muzeele Regale Greenwich, alături de Observatorul Regal, Queen’s House și Cutty Sark și expune istoria marinei Imperiului Britanic. Expune cea mai mare colecție de picturi ce reprezintă marea, modele de vase, planuri de navigare, dar și uniforma amiralului Nelson.

✔ National Gallery este un impresionant muzeu de artă fondat încă din 1824, ce găzduiește peste 2300 opere ale unor artiști precum da Vinci, van Gogh, Rembrandt, Michelangelo, Turner, Picasso, Matisse și Cézanne. Încă de la deschiderea sa pentru public, în 1838, intrarea a fost liberă.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante muzee ale Londrei și alege un CityBreak Special CMB!