Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Paris vs Barcelona

Travel Tips CityBreak Special

Să alegi care este cel mai frumos oraș de vizitat din Europa poate fi una dintre cele mai grele decizii de luat. Iar dacă vorbim despre Paris și Barcelona, două dintre orașele europene de top, iubite, dar diferite, alegerea este cu atât mai grea.

Tu pe care îl alegi?

ATRACȚII TURISTICE

Media turiștilor ce vizitează Paris anual este de 14 milioane, în timp ce în Barcelona ajung 9 milioane de vizitatori în fiecare an. Lista atracțiilor din ambele orașe este atât de lungă încât cu siguranță o singură vizită nu este de ajuns pentru a le admira pe toate. Când vorbim despre Paris, topul primelor 3 atracții este ocupat de Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și Arcul de Triumf. În Barcelona în schimb, în acest top se clasează Sagrada Familia, La Rambla și Parc Guëll. În Paris, 153 muzee își așteaptă vizitatorii, pe când în Barcelona sunt deschise 55 muzee.

TRANSPORT

Parisul are cea de-a doua cea mai veche rețea de metrou din lume, după Londra. Cele 300 de stații de metrou constituie adevărate atracții pentru vizitatorii orașului. RATP, Regia Autonomă de Transport Parizian, are în administrare, pe lângă rețeaua de metrou, 347 linii de autobuz, 8 linii de tramvai și secțiuni din sistemul de transport ferat rapid RER. În Barcelona, autoritatea locală de transport este Transports Metropolitans de Barcelona și include cele 8 linii de metrou, peste 100 linii de autobuz și 6 linii de tramvai. Orașul este împărțit în șase zone de călătorie, însă întreaga parte metropolitană, inclusiv aeroportul El Prat, este inclusă în Zona 1.

MÂNCARE

Când vorbim despre bucătăria franțuzească, ne gândim la “haute cuisine” și “fine dining”. Însă Parisul oferă delicii pentru toate tipurile de gurmanzi. Ce trebuie să încercați aici? Baguette, pain au chocolat și croissante, macarons, crêpes și crème brûlée, dar și Moules frites - scoici, Coq au vin - cocoș gătit cu vin, Confit de canard - rață conservată în grăsime sau Cuisses de grenouille - pui de baltă.

Bucătăria catalană se bucură de recunoaștere la nivel tradițional. Barcelona are avantajul amplasării la Marea Mediterană, așa că preparatele bazate pe fructe de mare sau paella sunt printre specialitățile culinare de aici. Trebuie încercate și Bombas - crochete din cartofi, Esqueixada - salată cu cod, Escalivada - vinete și ardei roșu la grill sau Crema Catalana - echivalentul catalan al cremei de zahăr ars.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special CMB din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™, alege între Paris și Barcelona!