Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Budapesta

Travel Tips CityBreak Special

Budapesta este unul dintre acele orașe care te impresionează și care te face să vrei să te reîntorci. "Perlei Dunării" nu îi lipsește nimic: istorie, cultură, eleganță și rafinament.

Iată care sunt atracțiile pe care trebuie neapărat să le vezi când ajungi aici:

✔ Clădirea Parlamentului Ungariei este cu siguranță cea mai impresionantă clădire din Budapesta și din Ungaria. Construită în 1902, este a treia cea mai mare clădire parlamentară din lume, aflată pe malul Dunării, în Pesta. Arhitectura în stil neogotic a avut drept inspirație Parlamentul Londrei.

✔ Bazilica Sfântul Ștefan este cea mai mare biserică din Budapesta, iar construcția sa a durat 40 ani. A fost construită în stil neoclasic și adăpostește mâna Sfântului Ștefan, primul rege al Ungariei și patronul spiritual al țării.

✔ Bastionul Pescarilor, ce pare un castel de basm, este o terasă în stil neogotic și neoromanic, aflată în zona Buda, pe malul drept la Dunării. Cele şapte turnuri ale sale reprezintă cele șapte triburi ce s-au așezat în Câmpia Panonică. În apropiere de Bastion se află Biserica Mátyás, de o frumusețe uimitoare, biserica domnească a Regatului Ungariei.

✔ Marea Sinagogă din Budapesta este cea mai mare sinagogă a Europei și cea de-a doua ca mărime a lumii. Are o suprafață de 2000 m² și poate adăposti până la 3000 credincioși. A fost construită în 1859, însă a suferit de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial, fiind refăcută abia în jurul anului 1996.

✔ Podul cu Lanțuri sau Podul Széchenyi, primul pod permanent ce a legat Buda de Pesta, este renumit atât pentru importanța sa istorică, cât și pentru arhitectura impresionantă. O alee permite pietonilor să traverseze podul suspendat și să se bucure de priveliștea asupra Dunării, iar printre caracteristicile definitorii ale acestuia se numără și cele două statui ale unor lei, ce străjuiesc ambele capete ale podului.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă atracțiile de neratat ale Budapestei într-un CityBreak Special CMB!