Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Mauritius vs Bali

Travel Tips Sejur Exotic

Atât Mauritius, cât și Bali sunt două destinații perfecte pentru relaxare, departe de haosul cotidian, cu peisaje incredibile și plaje interminabile.

Pe tine care te atrage mai mult?

LOCALIZARE

Mauritius este o mică insulă vulcanică înconjurată de apele Oceanului Indian, formată din lagune și plaje cu nisip alb, alături de palmieri și munți. Insula cu o suprafață totală de 2.040 km² este înconjurată de cea mai mare barieră neîntreruptă de corali din lume. Bali face parte din cele 17500 insule ale Indoneziei, are o suprafață de cca. 5500 km² și un relief muntos, vulcanic. Nu lipsesc însă recifurile de corali, plajele cu nisip alb și plajele cu nisip negru.

CÂND SĂ MERGI

Mauritius poate fi vizitat tot timpul anului. Între octombrie și aprilie, zilele sunt lungi, calde și umede, iar temperaturile medii ajung la 30°C. Între iulie și septembrie, temperaturile sunt mai scăzute, în jur de 24°C, precipitațiile sunt mai puține, iar plajele sunt mai puțin aglomerate.

În ceea ce privește Bali, perioada optimă de vizitare este între aprilie și octombrie, în timpul sezonului uscat. În această perioadă precipitațiile sunt puține, iar umiditatea este scăzută. Însă este bine de știut că și în timpul sezonului ploios, precipitațiile sunt deseori urmate de soare. Cele mai ploioase luni sunt decembrie și ianuarie, iar temperatura medie lunară este de 30°C pe tot parcursul anului.

CE SĂ FACI

Dacă îți dorești să faci și altceva în timpul vacanței, nu doar să te relaxezi pe plajă, ai destule opțiuni atât în Mauritius, cat și Bali. Nicio călătorie în Mauritius nu este completă fără explorarea lumii subacvatice, așa că scuba diving-ul și snorkeling-ul sunt două dintre cele mai căutate activități. Turiștii în căutare de aventură pot alege plimbările cu canoele, windsurfing-ul sau kitesurfing-ul, iar cei ce vor să își petreacă timpul pe uscat pot alege între tiroliană, plimbări cu ATV-ul sau drumeții prin pădurea tropicală. Sporturile acvatice sunt o variantă bună de petrecere a timpului liber și în Bali. Se practică aici scuba diving, snorkeling și surfing, dar și drumeții montane sau zboruri cu parapanta. Pasionații de cultură pot vizita incredibilele temple, iar celor ce caută distracția le este recomandată stațiunea Kuta, cu numeroase baruri și cluburi de noapte.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce alegi? Nu rata ofertele din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®: Mauritius și Bali.