Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Istanbul

Travel Tips CityBreak Special

Singurul oraș din lume situat pe două continente, Istanbul reprezintă un amestec impresionant de culturi și stiluri arhitecturale, un loc în care se întrepătrund civilizația modernă a vestului și tradiționalismul estului.

Iată ce nu trebuie să ratați când ajungeți în Istanbul!

✔ Biserica Hagia Sofia sau Sfânta Sofia, considerată de mulți cea mai frumoasă biserică din lume, a fost pe rând biserică creștină, moschee musulmană și muzeu. A fost construită în timpul împăratului Iustinian I, terminată în anul 537, iar numele său se traduce prin “Biserica Înțelepciunii Divine”. A avut o istorie zbuciumată, fiind reconstruită de mai multe ori.

✔ Moscheea Albastră, unul din simbolurile orașului, este cea de-a doua moschee ca mărime din lume, după cea din Mecca, și prima moschee cu șase minarete. A fost construită de către sultanul Ahmet I între anii 1609 și 1616, pentru a rivaliza cu Biserica Hagia Sofia.

✔ Marele Bazar, cel mai vechi și cel mai mare bazar acoperit din lume, dispune de 60 de străzi și cca. 5000 de magazine. Are patru porți principale, iar tarabele sunt organizate după tipul mărfurilor, de la bijuterii și ceramică la covoare și broderii. Este unul dintre cele mai importante centre comerciale ale lumii încă de la construcția lui, în 1641.

✔ Palatul Topkapî a fost reşedința oficială a sultanilor timp de aproape 4 secole. Are o suprafață de cca. 700000 m2, iar zidul de 1400 de metri lungime este străpuns de trei porți principale: poarta Otluk, poarta Demir și poarta Imperială și de alte câteva porți mai mici. În prezent palatul este un muzeu al perioadei imperiale.

✔ Palatul Dolmabahce, situat în partea europeană a Bosforului, constituie un mix de stiluri arhitecturale. A fost construit între anii 1843 și 1856 și are o suprafață de 45000 m2. Dispune de 285 camere, 46 săli, 6 băi și 68 toalete, deține cel mai mare candelabru de Bohemia și cea mai mare colecție de candelabre de cristal Baccarat din lume.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă atracțiile de neratat ale Istanbulului într-un CityBreak Special CMB.