Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Roma vs Florența

CityBreak Special Travel Tips

Roma sau Florența? Orașul Etern sau Leagănul Renașterii? Este o alegere extrem de grea, pentru că cele două orașe se bucură de o istorie uimitoare, cultură bogată, gastronomie incredibilă și un farmec greu de egalat.

Tu pe care îl alegi?

ATRACȚII TURISTICE

Roma este un muzeu în aer liber, cu numeroase atracții recunoscute la nivel mondial. Fontana di Trevi, Colosseumul și Vaticanul ar trebui să fie primele pe lista oricărui vizitator. Pantheonul, Forul Roman, Piazza Navona sau cele peste 2000 fântâni ne oferă ocazia de a pătrunde în fabuloasa istorie a Romei. Florența este locul în care cei mai cunoscuți artiști ai Renașterii și-au lăsat amprenta. Michelangelo, Raphael, Giotto, Botticelli, Brunelleschi sunt doar câțiva din cei ce au contribuit la îmbogățirea culturală a Florenței și a Europei, sub îndrumarea familei de Medici. Admiră Domul sau Catedrala Santa Maria del Fiore, cu uimitoarea cupolă de cărămidă construită de Brunelleschi, fă-ți timp pentru a vizita Galleria dell’Accademia cu statuia originală a lui David de Michelangelo, dar nu uita nici de Ponte Vecchio, Galeria Uffizi, Santa Croce, Palazzo Vecchio sau Piazza Republica.

MÂNCARE

Ca în întreaga Italia, Roma și Florența se bucură de preparate delicioase, pe placul oricărui turist. În Roma, bucătăria tradițională se bazează pe preparate simple: paste, legume, carne de miel. Trebuie încercate aici Bucatini all’Amatriciana, Spaghetti alla Carbonara, Fettuccine Alfredo, Carciofi alla Romana sau Gnocchi alla Romana.

Florența este amplasată în Toscana, regiune renumită în special pentru vinurile și brânzeturile sale. Specialitățile culinare ce trebuie încercate sunt Panzanella, Pappa al Pomodoro, Bistecca alla Fiorentina sau Tagliata.

TRANSPORT

Rețeaua de transport din Roma se constituie din linii de tramvai, autobuz, metrou și tren. Roma nu are o rețea de metrou atât de bine dezvoltată ca celelalte mari orașe europene, datorită faptului că majoritatea locurilor unde se fac săpături adăpostesc ruine din timpul Imperiului Roman. Cele trei linii de metrou însumează o lungime de 60 km și au în total 73 stații.

În Florența, cea mai bună modalitate de a explora orașul este mersul pe jos, datorită străduțelor înguste unde autobuzele nu au acces. De la un capăt la celălalt al centrului istoric se poate ajunge pe jos în doar 15 minute. Principalul mijloc de transport public sunt autobuzele. Compania ATAF oferă posibilitatea achiziționării unui card de oraș, Carta Agile, ce include mai multe călătorii și este recomandat turiștilor.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™: Roma sau Florența.