Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Atena

Travel Tips CityBreak Special

Atena, leagănul civilizației occidentale și locul de naștere al democrației își întâmpină vizitatorii cu o istorie incredibilă, ce se întinde pe mai bine de 3000 ani. Capitala Greciei, ce și-a luat denumirea de la zeița înțelepciunii în mitologia greacă, a înflorit în timpul antichității clasice, a fost locul de naștere al lui Socrates, Pericles și Sofocle și este cel mai vizitat oraș grecesc.

Iată care sunt atracțiile ce nu trebuie ratate în timpul unei vizite la Atena.

✔ Stadionul Panathenaic, cea mai mare clădire a Atenei Antice, are o capacitate de 50000 spectatori și este cel mai mare stadion al lumii construit în întregime din marmură. Structura inițială datează din jurul anului 300 î.Hr. A fost reconstruit în anul 144 și a găzduit numeroase Olimpiade. Stadionul actual a fost modernizat în secolul al 19-lea.

✔ Templul lui Zeus din Olimp a fost cel mai mare templu al Greciei în Antichitate, iar construcția sa a durat în jur de 7 secole. Astăzi mai sunt în picioare doar 15 din cele 104 coloane uriașe, cu o înălțime de cca. 17 metri. În interiorul templului existau 2 statui din aur și fildeș, una a lui Zeus și cealaltă a împăratului Adrian.

✔ Agora, piața antică a Atenei, a fost centrul orașului pentru mai bine de un mileniu. Aici aveau loc o serie de întruniri politice, sociale sau religioase. De asemenea, acesta este locul nașterii democrației. Suprafața este împânzită acum cu numeroase ruine ale unor importante clădiri, printre care Templul lui Hefaistos, Porticul lui Attalos sau Altarul lui Zeus Agoraios.

✔ Pláka este un cartier impresionant, aflat la poalele Acropolei, cel mai vechi cartier al Atenei, numit și Cartierul Zeilor. Se remarcă prin străzile labirintice, înguste și pietonale, piețele micuțe și casele colorate, cu flori agățătoare înălțându-se pe fațada lor. Tot aici se află și cea mai veche stradă a Atenei, Adrianou.

✔ Acropola din Atena este fără îndoială cea mai faimoasă atracție turistică a orașului. Aceste ruine datează din perioada neolitică și sunt considerate cele mai importante monumente ale lumii, datorită influențelor aduse arhitecturii. Cel mai emblematic monument este Partenonul, simbolul artei clasice grecești, dedicat zeiței Atena. Impresionante sunt și Erehteionul, Muzeul Acropolei, Teatrul Herodes Atticus și Teatrul lui Dionysos, unde au fost puse în scenă comediile marilor dramaturgi ai Antichității: Eschil, Sofocle sau Euripide.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă atracțiile de neratat ale Atenei într-un CityBreak Special CMB!