Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Evenimentele lunii martie: Amsterdam vs Barcelona

Travel Tips CityBreak Special

Atât Amsterdam, cât și Barcelona se numără printre cele mai animate orașe europene, cu numeroase evenimente în fiecare lună, ce nu permit turiștilor să se plictisească în timpul vizitei lor.

Iată ce nu trebuie să ratați dacă mergeți în luna martie în Amsterdam sau Barcelona.

CULTURĂ

Ca în orice altă lună a anului, și în luna martie cele două orașe oferă vizitatorilor evenimente culturale impresionante. În Amsterdam, între 8 și 10 martie se desfășoară CineDans, un festival de film ce celebrează “dansul pe marile ecrane”, iar între 10 și 20 martie are loc Imagine Film Festival, festival de film internațional. De asemenea, între 26 și 28 martie se desfășoară Unfair, un târg de artă ce promovează tinerii artiști olandezi.

Două dintre celebrele festivaluri catalane ce ne arată moștenirea culturală a acestei zone au loc în luna martie în Barcelona. Festivalul Sant Medir are loc pe 3 martie, iar în cadrul acestuia numeroase dulciuri sunt aruncate pe străzi. Festivalul Sant Josep Oriol se desfășoară între 16 și 24 martie, iar punctul culminant este o paradă cu uriași, dragoni, costume și turnuri umane.

SPORT

În ceea ce privește sportul, admiratorii navigației trebuie să știe că între 6 și 10 martie se desfășoară HISWA Amsterdam Boat Show, o importantă expoziție de bărci și accesorii pentru navigație.

La Barcelona se desfășoară în luna martie două evenimente sportive importante: pe 10 martie are loc cea de-a 41-a ediție a Maratonului Barcelonei, iar între 16 și 17 martie are loc Raliul Barcelona - Sitges, cu mașini de epocă.

ALTE EVENIMENTE

Nu trebuie ratate în Amsterdam nici Festivalul Cafelei, ce are loc între 1 și 3 martie, nici Open Toren Dag, pe 23 martie, eveniment ce permite participanților să urce în turnurile moderne și istorice ale orașului. De asemenea, pe 21 martie se deschide Parcul Keukenhof, ce oferă un spectacol al lalelelor.

În Barcelona, între 15 și 17 martie are loc cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional al Berii, iar pe 17 martie se desfășoară totodată și Festivalul Sfântului Patrick, tradiție adoptată de la irlandezi.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu pierde niciun eveniment și alege destinația preferată: Amsterdam sau Barcelona.