Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase palate din Europa

Travel Tips CityBreak Special

Palatele reprezintă o importantă parte a moștenirii arhitecturale europene. Mai impresionante decât castelele și reședințele de demult ale regilor și împăraților, palatele ne uimesc atât prin arta cu care au fost construite, cât și prin tehnologia utilizată, semn al progresului civilizației de-a lungul timpului.

Iată câteva dintre cele mai frumoase palate europene.

✔ Palatul Versailles, probabil cel mai faimos palat european, a servit drept reședință regală din timpul lui Ludovic al XIV-lea până la Ludovic al XVI-lea. Impresionează prin cele peste 2100 ferestre, 1250 șeminee și 67 scări interioare și se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO de peste 30 de ani. Cea mai faimoasă cameră este Sala Oglinzilor, ce are peste 70 metri lungime și peste 350 oglinzi.

✔ Palatul Schönbrunn din Viena construit în încercarea de a rivaliza cu Versailles-ul, a fost reședința de vară a familiei imperiale în timpul Dinastiei Habsburgilor. Întregul complex, aflat de asemenea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO este format din palatul cu cele 1441 camere, dintre care doar 40 pot fi vizitate, un parc, statuete și fântâni și cea mai veche grădină zoologică din lume.

✔ Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg a fost reședința familiei monahale a Rusiei până la Revoluția din 1917. Construit în 1732, impunătoarea clădire în nuanțe de verde și alb are 1500 de camere, 1786 uși, 1945 ferestre și 117 scări. Palatul găzduiește astăzi celebrul muzeu Ermitaj, unul dintre cele mai mari muzee din lume.

✔ Palacio Real din Madrid sau Palacio Real este reședința oficialǎ a Regelui Spaniei, folosit însă doar pentru ceremonii de stat. Are o suprafață de cca. 135 000 mp și 3418 de camere și expune o colecție impresionantă de opere ale unor cunoscuți artiști spanioli, precum Velázquez, Caravaggio sau Goya.

✔ Palatul Buckingham din Londra a fost reședința suveranilor englezi începând cu 1837, odată cu urcarea pe tron a reginei Victoria. Impunătorul edificiu ocupă o suprafață de peste 77 000 mp și are cca. 600 camere. Mobilierul din palat a fost adus special din China, iar în interiorul acestuia se găsește o bogată colecție de tablouri, cu picturi de Rubens, Rembrandt, Canaletto și Vermeer. O atracție deosebită o constituie însă și schimbarea gărzilor, ce are loc în fața palatului și atrage de fiecare dată numeroși turiști.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce palat ai vrea să vizitezi? Solicită AICI!