Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Varadero vs Cancun

Travel Tips Sejur Exotic

Varadero și Cancun sunt două dintre destinațiile de top ale Caraibelor, cu plaje impresionante, ape cristaline și o cultură bogată. Oricare dintre cele două merită descoperită într-o vacanță relaxantă, în care să ne detașăm de viața cotidiană.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Varadero este stațiunea - vedetă a Cubei. Este situată de-a lungul peninsulei Hicacos, în provincia Matanzas, în estul Havanei, la 140 km distanță de capitală. Pe de altă parte, Cancun este destinația - vedetă a Mexicului. Este situat în peninsula Yucatan, în sud-estul țării și în nordul statului Quintana Roo. Ambele destinații sunt scăldate de apele limpezi și curate ale Mării Caraibilor.

PLAJE

Varadero mai este numită și "Playa Azul" sau "Plaja Albastră", fiind considerată o imensă plajă. Aceasta este foarte curată, nisipul este alb și strălucitor, iar apele au o culoare azurie. În Cancun, plajele sunt demne de a fi imortalizate pe cărțile poștale, cu nisipul alb și fin și apele limpezi. Printre cele mai apreciate plaje de aici se numără Playa Delfines, Puerto Morelos, Playa Chac Mool, Playa Tortugas sau Playa Forum.

ALTE ATRACȚII

Dacă credeți că plajele sunt tot ce Varadero și Cancun au de oferit turiștilor, trebuie să știți că vă înșelați. În apropiere de Varadero există mai multe opțiuni pentru practicarea ecoturismului: peninsula Zapata, cea mai mare rezervație umedă din Caraibe, Rezervația Ecologică Varahicacos, unde se pot face drumeții pentru a admira vegetația specifică sau păsările exotice, Parcul Național Punta Hicacos, Cueva de Ambrosio, salina abandonată Las Calavera sau Lacul Mangon, cel mai mare lac al peninsulei.

Cancun găzduiește cel mai mare muzeu subacvatic din lume, cu peste 460 de statui în mărime naturală expuse pe fundul mării. În apropierea stațiunii se găsesc două obiective istorice recunoscute la nivel mondial: ruinele de la Tulum și Chichen Itza, cel mai cunoscut sit arheologic mayaș.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Profită acum de ofertele pe care ți le-am pregătit în Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®, în Varadero și Cancun.