Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 cele mai frumoase castele din Europa

Travel Tips CityBreak Special Vacanță și Aventură

Întotdeauna oamenii au fost fascinați de castele. Indiferent dacă ele au fost martori ai unor importante evenimente, reședința unor personaje istorice sau locul de desfășurare a unor povești de dragoste, castelele ne îndeamnă la visare, la o lume magică, cu prinți și prințese, din care ne dorim să facem parte.

Europa nu duce lipsă de astfel de locații impresionante, așa că astăzi descoperim câteva dintre cele mai frumoase castele ale continentului.

✔ CASTELUL NEUSCHWANSTEIN, situat în apropiere de München, este cu adevărat o locație de basm. A fost construit de Regele Ludwig ca un omagiu adus lui Richard Wagner, iar decorațiunile sunt inspirate din operele compozitorului. Acesta a constituit sursa de inspirație în construcția Castelului Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

✔ ALCAZAR DE SEGOVIA, situat în orașul cu același nume din Spania a fost construit inițial ca fortăreață arabă, însă în timpul Evului Mediu a fost reședința preferată a monarhilor. A fost apoi și închisoare, sediul Colegiului Regal al Artileriei și academie militară. Construcția sa a început la finalul secolului al 11-lea, iar amplasarea pe o stâncă, deasupra orașului, oferă priveliști extraordinare.

✔ CASTELUL HOHENZOLLERN este situat în apropiere de Stuttgart și are o istorie tumultoasă. A fost construit în secolul al 11-lea, distrus complet și refăcut în secolul al 15-lea. Este considerat locul nașterii uneia dintre cele mai mari dinastii ale Europei, iar una din încăperi adăpostește un perete pe care este pictat arborele genealogic al acesteia, actualizat mereu și pe care se găsesc și numele regilor României.

✔ CHÂTEAU DE CHENONCEAU este amplasat pe râul Cher, în micul oraș Chenonceaux, pe Valea Loarei. A fost supranumit “Castelul femeilor”, datorită istoriei sale legată de renumite femei ale istoriei europene. Regele Henric al II-lea al Franței l-a făcut cadou Dianei de Poitiers, amanta sa. După moartea regelui, castelul a revenit soției acestuia, Caterina de Medici, care l-a dăruit nurorii sale, Louise de Lorraine-Vandémont. După moartea soțului ei, regele Henric al III-lea, aceasta s-a retras aici și a îmbrăcat castelul în doliu pentru restul vieții sale.

✔ CASTELUL WINDSOR, reședința familiei regale britanice, este cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume. Monarhii din Dinastia Tudorilor l-au folosit drept reședință regală în mod regulat. De asemenea, se spune despre Windsor că este și cea mai bântuită reședință regală. Conform legendelor, peste 25 de fantome ale regilor și reginelor care au locuit aici de-a lungul istoriei se plimbă pe holurile castelului.

BONUS: CASTELUL CORVINILOR sau CASTELUL HUNIAZILOR din Hunedoara este inclus adesea pe lista celor mai frumoase castele europene. A fost construit în secolul al 15-lea, în timpul lui Iancu de Hunedoara. Mai multe legende sunt legate de istoria acestui castel, unele legate de construcția sa, altele cu fantome și povești cu încăperi secrete pentru tortură.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu te-ai decis încă? Solicită acum vacanța care ți se potrivește AICI!