Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII în Thailanda: Krabi vs Phuket

Travel Tips Sejur Exotic

Krabi și Phuket sunt două dintre cele mai populare destinații ale Thailandei, primind milioane de vizitatori în fiecare an. Ambele destinații beneficiază de plaje lungi cu nisip alb mărginite de apele turcoaz ale oceanului, transformându-le în adevărate paradisuri. Și deși par asemănătoare, fiecare are o personalitate diferită și merită vizitată.

Tu pe care o alegi?

LOCALIZARE

Cele două provincii sunt vecine, ambele fiind situate pe coasta vestică a Thailandei și despărțite de golful Phang Nga. Krabi se află între Phang Nga și Trang și are peste 4700 km2, o linie de coastă de 150 km și în jur de 150 insule micuțe. Provincia Phuket are o suprafață de 576 km2 și se compune din insula Phuket, cea mai mare dintre insulele Thailandei și alte 30 insule mai mici.

PLAJE

Atât Krabi, cât și Phuket beneficiază de plaje superbe. În Krabi se găsește plaja Railay, una dintre cele mai faimoase plaje din lume, înconjurată de uriașe stânci calcaroase. Plaja Ao Nang este cea mai aglomerată, faimoasă pentru resorturile ce mărginesc fâșia de nisip. În principiu, Phuket și-a câștigat faima tocmai datorită plajelor sale. Patong este cea mai populară și se întinde pe toată granița vestică a stațiunii, Surin este apreciată de iubitorii de surf și de resorturi de lux, iar Bangtao impresionează prin culoarea de smarald a apei.

ACTIVITĂȚI

Dacă ceea ce cauți pentru vacanța ta este aventură, atunci Phuket este destinația potrivită pentru tine. De la bungee jumping la tiroliane, scuba diving sau snorkeling, Phuket oferă toate facilitățile pentru practicarea oricărui sport extrem la care te-ai putea gândi, iar plajele sale sunt pline cu aventurieri. Deși se poate spune că iubitorii de adrenalină își vor găsi locul și în Krabi, posibilitățile de aici sunt mai reduse ca în Phuket. Stâncile de calcar oferă posbilitatea cățărărilor, dar și a scuba diving-ului sau a snorkeling-ului, însă sporturile de apă nu sunt permise pe plajele din Krabi.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Mergi acum în vacanță cu ofertele din Colecția Iarna Exotică - Winter Sun®, Krabi sau Phuket.