Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Târguri de Crăciun: Praga vs Budapesta

Travel Tips CityBreak Special

Nimic nu te face mai bine să simți spiritul Crăciunului decât o vizită la un târg de Crăciun. Praga și Budapesta sunt două dintre orașele Europei renumite pentru atmosfera pe care o pregătesc la aceste târguri.

Tu ce alegi?

CÂND SĂ MERGI 📆

Praga oferă în timpul iernii unele dintre cele mai frumoase Piețe de Crăciun ale Europei. Cele două târguri principale ale orașului sunt cele din Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas, aflate la doar 5 minute distanță una față de cealaltă. Acestea sunt deschise zilnic în perioada 01 decembrie 2018 - 06 ianuarie 2019, inclusiv în Ajunul Crăciunului, în ziua de Crăciun și în ziua de Anul Nou. Nu trebuie ratate nici târgul din Piața Republicii sau cel din Piața Bisericii St. George.

Târgurile de Crăciun din Budapesta sunt din ce în ce mai populare și încep din ce în ce mai devreme în fiecare an. Cele mai importante târguri sunt cele din Piața Vorosmarty, deschis între 09 noiembrie 2018 și 01 ianuarie 2019, urmat de cel de la Basilica St. Stephen, deschis între 23 noiembrie 2018 și 01 ianuarie 2019.

CE SĂ CUMPERI 🎁

Principalul scop al târgurilor de Crăciun din Praga este să insufle magia sărbătorilor tuturor vizitatorilor săi, astfel că la tot pasul întâlnim colindători, luminițe de Crăciun, bunătăți tradiționale și idei de cadouri. Dacă vrei să cumperi cadouri de aici, noi îți recomandăm jucăriile sculptate manual în lemn, obiecte din sticlă sau din metal, globulețe și alte decorațiuni realizate manual.

În Budapesta, printre surprizele pregătite la târgurile de Crăciun se numără muzică live, dansuri populare, spectacole de lumini și chiar și un patinoar. Și aici căbănuțele de lemn își așteaptă vizitatorii cu obiecte de artizanat și decorațiuni realizate manual, jucării sau diverse obiecte cu tematică de Crăciun.

CE SĂ MĂNÂNCI 🍪

Varietatea preparatelor vândute la târgurile de Crăciun este una generoasă, atât în Praga, cât și în Budapesta. Dacă ajungi în Praga, nu trebuie să ratezi carnea de porc la grătar, "Succulent klobása"" - cârnații tradiționali, Pražská Šunka" - șunca de Praga, brioșele cehe, alături de vinul fiert "Svařák", lichiorul "Becherovka" sau o bere tradițională.

Pe de altă parte, în Budapesta gurmanzii sunt întâmpinați cu gulaș, mezeluri tradiționale, cârnați și alte preparate din carne de porc, dar și multe dulciuri tradiționale: "Sekler", "Beigli", "Flódni" sau turtă dulce.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Sărbătorile ne bat la ușă, alege-ți acum vacanța care ți se potrivește între Praga și Budapesta.