Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Târguri de Crăciun: München vs Viena

Travel Tips CityBreak Special

Sezonul sărbătorilor ne bate la ușă, așa că toți ne gândim la luminițe colorate, mirosul vinului fiert, turtă dulce și atmosfera magică a târgurilor de Crăciun. Iar München și Viena sunt două dintre orașele ce oferă unele dintre cele mai inedite și festive târguri de Crăciun.

Tu pe care vrei să îl vizitezi?

CÂND SĂ MERGI 📆

24 de târguri de Crăciun se deschid în München în perioada Sărbătorilor. Cel mai mare și cel mai vizitat este Christkindlmarkt, organizat în Marienplatz între 27 noiembrie și 24 decembrie. Residenz Christmas Village poate fi vizitat între 22 noiembrie și 22 decembrie, iar Neuhauser Weihnachtsmarkt din Rotkreuzplatz este deschisă în perioada 26 noiembrie - 23 decembrie.

Și în Viena au loc anual peste 20 târguri de Crăciun, iar primul astfel de eveniment a avut loc în anul 1298. Principalul loc de întâlnire este Wiener Weihnachtstraum, târgul din fața Primăriei, deschis în perioada 16 noiembrie - 26 decembrie. Alte târguri de Crăciun ce trebuie vizitate în Viena sunt cele de la Palatul Belvedere - deschis între 23 noiembrie și 26 decembrie, Maria-Theresien Platz - între 21 noiembrie și 26 decembrie, Altes AKH - între 18 noiembrie și 23 decembrie sau Palatul Schönbrunn - între 24 noiembrie și 26 decembrie.

CE SĂ CUMPERI 🎁

Nu poți merge la o piață de Crăciun fără să cumperi câteva suveniruri sau cadouri tradiționale pentru cei dragi. Piețele de Crăciun din München își întâmpină vizitatorii cu globulețe și ornamente de Crăciun în toate formele și mărimile: îngerași, steluțe, elfi, figurine din lemn sau ceramică, dar și obiecte tradiționale de artizanat, tablouri sau miniaturi cu scene biblice. În Viena, târgurile de Crăciun adună expozanți ce își atrag cumpărătorii cu obiecte meşteşugăreşti tradiţionale, decoraţiuni de Crăciun realizate manual, jucării și decorațiuni din lemn realizate manual, obiecte din sticlă, argint sau ceramică.

CE SĂ MĂNÂNCI 🍪

Cea mai așteptată parte din vizitarea unui târg de Crăciun este degustarea bunătăților tradiționale. Kinderpunsch - punci de fructe, Heisse Schokolade - ciocolată caldă, Glühwein - vin fiert, Lebkuchen - turtă dulce cu mirodenii în diverse forme, castane coapte, migdale prăjite sau figurine din ciocolată sunt doar câteva dintre deliciile ce trebuie încercate în târgurile de Crăciun din cele două orașe.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Intră și tu în atmosfera sărbătorilor cu o vacanță magică, alege între München și Viena!