Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Köln vs Düsseldorf

Travel Tips CityBreak Special

Köln și Düsseldorf sunt două dintre cele mai frumoase orașe ale Germaniei, aflate în landul Renania de Nord - Westfalia. Deși situate la doar 40 km distanță unul de celălalt, cele două orașe nu ar putea fi mai diferite. Ambianța, arhitectura, oamenii și, cel mai important pentru germani, berea, diferențiază aceste orașe.

Pe tine care te atrage mai mult?

ATMOSFERĂ

Köln este al patrulea oraș ca număr de locuitori al Germaniei, cel mai important centru universitar al Germaniei și al Europei. Este un oraș industrial, însă cu o atmosferă relaxată. Totodată, Köln este cunoscut ca fiind un “oraș al bisericilor”, cu 12 mari biserici din perioada romană aflându-se între zidurile medievale ale acestuia.

Düsseldorf, al șaptelea oraș din Germania după populație, este un centru al afacerilor. Finanțe, asigurări și telecomunicații sunt doar câteva dintre activitățile principale ale urbei. Este totodată recunoscut pentru târgurile ce au loc aici, dar și pentru faptul că este un oraș ce apreciază arta, mâncarea bună și moda. Așadar, deși mai renumit ca oraș al afacerilor decât ca un centru turistic, Düsseldorf nu dezamăgește turiștii, întâmpinându-i cu o atmosferă elegantă.

OBIECTIVE TURISTICE

Fără îndoială, simbolul orașului Köln este Catedrala, o magnifică construcție în stil gotic cu o înălțime de aproape 158 metri și care acoperă o suprafață de cca. 8000 m². De asemenea, nu trebuie ratate Muzeul Ciocolatei, amplasat într-o clădire în stil futurist, din sticlă și aluminiu, Muzeul Parfumului Glockengasse 4711, clădirea Primăriei Vechi sau zona comercială Hohe Strasse.

În ceea ce privește Düsseldorf, printre atracțiile turistice ce nu trebuie ratate se numără Muzeul de Artă Nordrhein – Westfalen, cu opere ale unor autori celebri precum Picasso sau Matisse, clădirea Primăriei, Muzeul Goethe, Biserica Sf. Lambertus, Castelul Benrath, Parcul Hofgarten, dar și Köningsalle, Champs-Élysées-ul Germaniei.

SPECIALITĂȚI CULINARE

Köln și Düsseldorf se remarcă drept importante centre gastronomice al Germaniei. Printre specialitățile culinare locale se numără "Halve Hahn", un sandviș din pâine de secară cu brânză gouda și ceapă, "Himmel un Aad", piure de cartofi și piure de mere cu bacon, ceapă și budincă neagră, "Rhenish Sauerbraten", friptură din carne de vită marinată sau "Rievkooche", clătite din cartofi. Însă ceea ce diferențiază cele două orașe este berea. Berea Kolsch, ce poate fi găsită doar în Köln, este o marcă a orașului, în timp ce berea specifică orașului Düsseldorf se numește Alt. Atenție, dacă ceri o bere Alt într-un bar din Köln sau invers, riști să se facă glume pe seama ta toată seara!

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™, alege între Köln și Düsseldorf.