Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 lucruri mai puțin știute despre Varșovia

Travel Tips CityBreak Special

Varșovia, capitala Poloniei și unul dintre cele mai frumoase și sofisticate orașe europene până la cel de-al doilea Război Mondial, are o istorie încărcată și deosebită. Numită și “orașul Phoenix” pentru că a fost reconstruită aproape total după război, Varșovia ascunde multe secrete ce merită descoperite într-un Citybreak Special.

Să aflăm împreună 5 lucruri mai puțin știute despre Varșovia.

✔ Simbolul orașului este o sirenă numită Syrenka. Conform legendei ce datează încă din anii 1300, un pescar a eliberat sirena din mâinile unui comerciant bogat, astfel că aceasta a promis să apere orașul și locuitorii săi.

✔ Varșovia este singurul oraș european cu o rezervație naturală: “Jeziorko Czernikowskie” se află chiar în centrul orașului.

✔ Cea mai înaltă clădire din Polonia se află în Varșovia. Palatul Culturii și Științei a fost construit încă din 1955 și măsoară 237 metri în înălțime. Este totodată cea de-a opta clădire ca înălțime a Uniunii Europene.

✔ Una dintre primele librării publice din lume s-a deschis în Varșovia, în anul 1747. Librăria Załuski a fost, la inaugurarea sa, prima librărie poloneză și este și în prezent cea mai mare librărie a țării.

✔ Varșovia mai este cunoscută și drept “capitala dulciurilor”. E. Wedel, cea mai renumită cofetărie poloneză și cunoscută în întreaga Europa, și-a început afacerile aici.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele Varșoviei cu o vacanță inedită din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!