Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Schi în Austria vs Schi în Elveția

Travel Tips Go For Snow ®

Situate în inima Europei și dominate de incredibilii Munți Alpi, Austria și Elveția sunt principalele destinații europene atunci când vine vorba de o vacanță la schi. Pârtii fabuloase, facilități nenumărate, instalații pe cablu ultramoderne și, cel mai important, zăpadă din belșug - aici le găsim pe toate.

Dar pe tine care te atrage mai mult?

STAȚIUNI

Spectaculoase în orice anotimp, stațiunile montane ale Austriei sunt împărțite în câteva regiuni. Principala regiune de schi a țării, Tirol, dispune de 5 ghețari și oferă 3500 km de pârtii și stațiuni faimoase în întreaga lume, precum Kitzbühel, Sölden, Ischgl sau St. Anton. Salzburger Land are 1700 km de pârtii și stațiuni precum Bad Gastein, Bad Hofgastein, Saalbach-Hinterglemm, Kaprun, Rauris sau Zell am See. În Carinthia, cel mai sudic land austriac, sunt cca. 1030 km de pârtii, iar dintre stațiuni se remarcă Heiligenblut, Bad Kleinkirchheim sau Winklern.

Elveția este statul european ce se bucură cel mai mult de beneficiile Munților Alpi, ce ocupă peste jumătate din suprafața totală a țării. Cele mai multe dintre stațiunile montane elvețiene sunt localizate în regiunile Valais, Graubünden, Elveția Centrală, Berna Superioară sau Elveția Estică. Cele mai renumite dintre acestea sunt Davos - cea mai mare stațiune a țării și stațiunea situată la cea mai mare altitudine din Europa, Zermatt - faimoasă datorită faptului că este situată la poalele vârfului Matterhorn și St. Moritz - o stațiune elegantă, cu o atmosfera cosmopolită.

FACILITĂȚI

Atât în Austria, cât și în Elveția, zonele de schi se bucură de facilități pe placul celor mai pasionați și mai profesioniști schiori. Alpii Austriei oferă un total de 7213 km de pârtii, iar stațiunile sunt deservite de 2550 ski-lift-uri. Cea mai înaltă pârtie se află la 3440 metri altitudine. Spre exemplu, Zell am See beneficiază de 26 instalații de transport pe cablu, 42 pârtii marcate, atât pentru începători, cât și pentru intermediari și avansați, piste de off-ski, pârtii cu tunuri de zăpadă, facilități pentru snowboard.

În Elveția, cele 336 stațiuni de schi însumează cca. 7107 km de pârtii și un total de 1828 instalații de transport pe cablu. În Zermatt pot fi folosite cele 40 instalații de transport pe cablu, 39 pârtii, 2 școli de schi, pârtii cu tunuri de zăpadă, pistă specială pentru snowboard.

ACCES

În Austria se poate ajunge atât cu mașina personală, cât și cu avionul. Se poate ajunge cu avionul până în Salzburg - curse cu escală sau Munchen - curse directe, iar de acolo există trenuri sau se pot închiria mașini. Distanța dintre Salzburg și Bad Gastein este de 99 km, până la Kitzbühel sunt 77km, iar până la Zell am Zee sunt 80 km.

În Elveția se poate ajunge cu avionul pe aeroportul din Geneva, acesta având conexiuni foarte bune cu trenul către majoritatea stațiunilor. Până la Gstaad sunt 150 km, până la Crans-Montana sunt 180 km și până la Zermatt sunt 235 km.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce preferi? Austria sau Elveția? Alege-ți acum vacanța preferată din Colecția Vacanțe la Schi - Go for Snow™.