Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Viena vs Varșovia

Travel Tips CityBreak Special

Viena și Varșovia, cele două elegante și sofisticate capitale ale Europei Centrale, par destul de asemănătoare: atmosferă romantică, clădiri spectaculoase, muzee interesante. Însă fiecare se mândrește cu un farmec propriu, cu o istorie bogată, dar diferită și cu surprize pentru turiștii săi.

Tu ce alegi?

ATRACȚII TURISTICE

Despre Viena nu se pot spune prea multe lucruri pe care să nu le știe deja toată lumea. Atracțiile turistice de aici sunt recunoscute la nivel mondial, dovadă fiind milioanele de turiști ce ajung în fiecare an în Viena. Nu trebuie ratate Catedrala Sfântului Ștefan, Casa lui Mozart, Opera de Stat sau Palatele Schönbrunn și Hofburg. În ceea ce privește Varșovia, trebuie știut că orașul a fost distrus în timpul celui de-al doilea război mondial de către nazişti în proporţie de 85% și reconstruit apoi. Majoritatea atracțiilor se află în Orașul Vechi: statuia "Syrenka Staromiejska" - simbolul orașului, fortăreața Varșoviei sau parcul Ogród Saski.

TRANSPORT

În Viena, transportul public este asigurat de autobuze, tramvaie și 5 linii de metrou. Rețeaua de tramvaie din Viena este una din cele mai performante din lume. Aceleași bilete sunt valabile pentru tramvaie, autobuze şi metrou, iar biletele trebuie perforate o singură dată până la sosirea la destinaţie, chiar dacă se schimbă mijlocul de transport.

Atunci când cumperi un bilet pentru transportul în comun în Varșovia, trebuie să știi că orașul este împărțit în două zone de transport. Biletele pentru cele două linii de metrou, dar și pentru cele 296 linii de tramvai și autobuz pot fi cumpărate de la orice chioșc cu logo-ul verde și galben RUCH.

MÂNCARE

Viena se remarcă prin preparatele rafinate, clasice și moderne în același timp. O vizită în Viena nu este completă până când nu încerci un șnițel vienez, tradiționalii wurști, cornurile cu nucă “Kipferl” și prăjitura “Linzer”. Gastronomia Varșoviei este identică orașului: diversă, multiculturală și energică. Printre preparatele tradiționale poloneze se numără Pierogi - un fel de găluște umplute cu varză, carne sau brânză, Rosół - supă de pui, Bigos - o tocană cu varză sau Pączki - gogoși poloneze umplute cu gem.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Alege o vacanță inedită marca CMB TRAVEL din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™: Viena sau Varșovia!