Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 feluri de mâncare pe care trebuie să le savurezi în Spania

Spania este o destinație de vacanță specială, renumită pentru multe lucruri - flamenco, fotbal, sangria și coride. Este locul de naștere al lui Picasso și al siestelor și se mândrește cu plaje superbe, insule elegante și animate și clădiri cu arhitectură impresionantă. Iar diversitatea sa culturală, dată de specificul fiecărei regiuni, se regăsește și în tradiția culinară a țării.

Iată care sunt cele cinci preparate tradiționale ce trebuie savurate în Spania.

✔ Tapas fac parte din cultura spaniolă și sunt mici gustări sau aperitive, calde sau reci, servite în general alături de o băutură, în diverse combinații. Trebuie încercate neapărat! Să mergi în Spania și să nu încerci tapas este ca și cum ai merge în Paris și nu ai vizita Turnul Eiffel!

✔ Tortilla este o omletă spaniolă din cartofi și ouă, sare, piper și ceapă, gătită cu ulei de măsline. Foarte ușor de preparat, există mai multe variații ale rețetei, ce fac tortilla mai pufoasă sau mai subțire.

✔ Paella este un fel de mâncare pe bază de orez, ce provine din Valencia. Reteta originală constă în orez alb, fasole verde, fasole albă, carne de pui sau de iepure și condimente, șofran și rozmarin. Carnea de pui sau de iepure poate fi înlocuită cu fructe de mare sau acestea pot fi adăugate la rețeta originală.

✔ Gazpacho este o supă tradițională din zona Andaluziei, preparată din roșii, castraveți, ceapă, usturoi, sare, oțet și ulei de măsline, cu o consistență cremoasă, ce poate fi servită rece sau caldă, cu crutoane. În Malaga are loc în fiecare an în luna august un festival al gazpacho!

✔ Crema catalana este un desert ce se servește în Barcelona, capitala Cataluniei. Este un amestec între crema de zahăr ars și budincă, asemănătoare cu crème brûlée. Însă spre deosebire de preparatul francez, desertul catalan este mai răcoros, se servește rece, cu un topping infuzat de scorțișoară și coajă de lămâie.

BONUS:

✔ Toate aceste feluri de mâncare tradiționale spaniole trebuie servite cu un pahar de sangria! 🍷

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Spania este un adevărat paradis culinar, descoperă-l și alege un CityBreak Special CMB din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!