Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 lucruri pentru care este renumită Olanda

Travel Tips CityBreak Special

Deși o țară mică, Olanda se bucură de simboluri cunoscute în toată lumea. Tuturor ne vin în minte imagini cu lucruri specifice acestei țări, atunci când ne gândim la ea. Dar care sunt cele mai cunoscute simboluri ale Olandei?

Astăzi aflăm 5 lucruri pentru care este renumită țara de la Marea Nordului.

✔ Morile de vânt sunt cu siguranță simbolul național al Olandei. Acestea au jucat un rol major în istoria țării, fiind principala sursă de energie timp de 5 secole. Peste 1000 de mori de vânt încă mai sunt răspândite pe teritoriul Olandei. Cele mai cunoscute sunt cele aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO, Kinderdijk, Zaanse Schans și Schiedam, iar cea mai veche, Zeddam, datează încă din anul 1451!

✔ Saboții de lemn, cunoscuți sub numele de “klompen” în Olanda, au fost purtați de olandezi începând cu secolul al 13-lea și încă mai sunt purtați de unii fermieri. Rezistenți la apă, aceștia au fost creați tocmai pentru a-i proteja pe oameni de climatul și solurile umede ale țării.

✔ Lalelele umplu câmpurile olandeze în fiecare primăvară, oferind adevărate spectacole de culoare. Aduse în țară din Turcia în secolul al 17-lea, s-au aclimatizat atât de bine aici, încât au devenit floarea preferată a olandezilor. Au provocat chiar și o criză economică, după ce comerțul cu bulbi a ajuns să se facă la prețuri extraordinar de mari!

✔ Brânzeturile olandeze sub formă de roată sunt exportate în sute de milioane de tone anual. Istoria acestora datează încă din anul 80 î.Hr., când Julius Cesar le menționa în cartea sa. Cele mai cunoscute sunt brânzeturile din Gouda, Alkmaar și Edam, iar în Alkmaar poate fi vizitat și un Muzeu al Brânzei!

✔ Albastrul de Delft este denumirea ceramicii faimoasă în întreaga lume și produsă în orașul Delft din secolul al 17-lea. Comerțul Olandei cu întreaga lume i-a adus faima de care se bucură și azi, astfel că micul oraș ajunsese să aibă 33 de fabrici de ceramică! Astăzi însă mai există una singură, Royal Delft, care poate fi vizitată și care explică întreaga istorie și procedeele de fabricare a ceramicii specifice Olandei.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă cele mai interesante simboluri și alege un CityBreak Special CMB în Olanda din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™!