Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII în Italia: Florența vs Veneția

Travel Tips CityBreak Special

Florența este un adevărat muzeu în aer liber, ce adăpostește peste o treime din operele de artă ale lumii. Despre Veneția se spune că ar fi cel mai frumos oraș construit de mâna omului. Cele două orașe italiene sunt printre cele mai frumoase destinații turistice ale lumii, cu minuni arhitecturale ce vă vor lăsa cu răsuflarea tăiată.

Tu pe care îl alegi?

ATRACȚII

Principalele puncte de reper ale Florenței sunt Ponte Vecchio, cel mai vechi pod al orașului, unde se afla cea mai mare piață de pește și carne, până când Lorenzo de Medici a hotărât să o transforme în sediul bijutierilor din Florența, Domul, a patra catedrală ca mărime din Europa, faimoasă în principal datorită cupolei de cărămidă construită de Brunelleschi și Galeria Uffizi, cea mai veche galerie de artă din lume, unde pot fi admirate opere ale lui Leonardo da Vinci, Botticelli, Rubens sau Rembrandt. În Veneția, printre cele mai vizitate obiective se numără Basilica di San Marco, una dintre cele mai frumoase biserici ale lumii, Podul Rialto, preferat de turiști pentru a admira gondolele, Palatul Dogilor, locul de unde era condusă Republica Venețiană sau Podul Suspinelor, pod al cărui nume se referă la suspinele condamnaților ce mergeau către închisoare și admirau pentru ultima oară priveliștea orașului.

TRANSPORT

Principalul mijloc de transport public în Florența este reprezentată de autobuze. Rețeaua de autobuze a orașului aparține companiei ATAF, care oferă posibilitatea achiziționării unui card de oraș, Carta Agile, ce include mai multe călătorii și este recomandat turiștilor. Cea mai bună modalitate de a explora orașul rămâne însă mersul pe jos, datorită străduțelor înguste unde autobuzele nu au acces. Este bine de știut că de la un capăt la celălalt al centrului istoric se poate ajunge pe jos în doar 15 minute.

Veneția este Orașul Canalelor, iar transportul în comun se supune acestei caracteristici. Traficul rutier motorizat este complet interzis, așa că mijloacele de transport în comun sunt reprezentate de vehiculele acvatice. ACTV, compania care administrează transportul public, operează autobuzele acvatice “vaporetti”. Turiștii mai au la dispoziție celebrele gondole, tragettos - gondole ce funcţionează ca feriboturi sau taxiuri acvatice, dar, ca și în Florența, mersul pe jos este o alternativă excelentă.

MÂNCARE

Florența beneficiază de tradiția culinară a Toscanei, renumită în special pentru vinurile și brânzeturile sale. Specialitățile culinare ce trebuie încercate sunt Panzanella - pâine italienească cu roșii și busuioc, Pappa al Pomodoro - supă de tomate, Bistecca alla Fiorentina - friptură de vită sau Tagliata - friptură de vită cu parmezan. Gastronomia venețiană constă în preparate aromate și rafinate, bazate în special pe legume și pește. Cele mai apreciate preparate culinare venețiene sunt: Bigoli in salsa - paste bigoli cu anșoa și sos de ceapă, Rixoto de gò - orez cu pește goby, Moleche - o mâncare din crabi mici prăjiți sau Risotto al nero di seppia - orez cu caracatiță.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Este momentul perfect pentru un CityBreak Special din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™: Florența sau Veneția.