Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Milano vs Madrid

Travel Tips CityBreak Special

Milano este capitala modei, un oraș elegant și sofisticat, cu o viață de noapte spectaculoasă, cea mai bună mâncare din Lombardia și operele de geniu ale lui Leonardo Da Vinci. Madrid este capitala europeană aflată la cea mai mare altitudine și cea de-a treia capitală ca mărime a Uniunii Europene, un oraș vibrant, căruia nu îi lipsește nimic, indiferent de preferințele turiștilor săi.

Tu pe care îl alegi?

ATRACȚII TURISTICE

Ambele orașe se bucură de o multitudine de atracții turistice ce merită văzute. Principalele obiective pe care le oferă Milano sunt celebrul Dom, Castello Sforzesco, La Scala - unul dintre cele mai bine cotate teatre de operă, Galleria Vittorio Emanuele - cel mai vechi centru comercial din Italia sau Biserica Santa Maria delle Grazie, ce adăpostește faimoasa pictură a lui Leonardo da Vinci, "Cina cea de Taină". Dacă vorbim despre Madrid, capitala Spaniei se bucură de trei mari galerii de artă, situate în apropiere una față de cealaltă și numite “Triunghiul de Aur al Artei”. Acest complex constă în Muzeul Prado, Muzeul Thyssen - Bornemisza și Muzeul Reina Sofia. Alte atracții din Madrid includ Palatul Regal și Piața Cibeles.

TRANSPORT

Milano beneficiază de un sistem de transport complex, bine pus la punct. Metroul este mijlocul de transport preferat în oraș. De asemenea, sistemul de tramvaie din Milano este considerat ca fiind unul dintre cele mai extinse din lume, cu 19 linii ce însumează o lungime de 1600 km. Și în Madrid, transportul public este rapid, eficient și ușor de folosit. Cele 13 linii de metrou și cele peste 200 de rute de autobuze acoperă întreg orașul. Sistemul de metrou din Madrid este al doilea ca mărime din Europa, după cel din Londra, și al șaselea ca mărime din lume.

MÂNCARE

Când vine vorba de mâncare, ambele orașe sunt adevărate repere culinare. Milano, pe lângă tradiționalele paste și pizza, a împrumutat influențe din Austria și Germania, iar printre cele mai apreciate preparate se numără “Cotoletta alla Milanese” – șnițel de vită prăjit în unt, “Ossobucco con gremolata” – cotlet de vită cu sos de tomate și lămâie, “Risotto alla Milanese” – carne de vită asezonată cu șofran și vin alb, sau “La Barbajada” – un desert cu ciocolată, lapte și frișcă. În Madrid, toate mesele trebuie să fie însoțite de un pahar de sangria. Printre deliciile ce trebuie încercate se numără tapas, tortillas, jamon și paella cu fructe de mare.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Două orașe vibrante, două CityBreak-uri Speciale din Colecția Europa Argintie - Silver Europe™: Milano și Madrid!