Fereastra ta spre lumea vacanţelor

TOP 5 lucruri interesante despre Palatul Schönbrunn din Viena

Travel Tips CityBreak Special

Palatul Schönbrunn este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice europene în stil baroc, ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Reședința de vară a familiei imperiale în timpul Dinastiei Habsburgilor, palatul a fost construit în încercarea de a rivaliza cu Versailles-ul.

Astăzi aflăm împreună 5 lucruri interesante despre Palatul Schönbrunn.

✔ Întregul complex este format din palatul cu cele 1441 camere, dintre care doar 40 pot fi vizitate, dar și un parc, statuete și fântâni și o grădină zoologică, cea mai veche din lume.

✔ Numele palatului se traduce prin “izvor frumos”, expresie folosită de Împaratul Matthias în anul 1612, în timpul unei partide de vânătoare.

✔ Oranjeria, construită de Împăratul Franz Stephan I în 1754, are o lungime de 189 metri, fiind astfel cea mai lungă oranjerie în stil baroc din lume, pe locul secund situându-se cea a Palatului Versailles.

✔ Sala Oglinzilor este locul în care Mozart a ținut primul său concert în anul 1772, la vârsta de doar șase ani. Viitorul compozitor a cântat în duet cu sora sa mai mare, Nannerl, pentru împărăteasa Maria Theresa.

✔ Grădinile franceze formează un uriaș labirint, a cărui construcție a durat 40 ani și care se întinde pe o suprafață de 2700 mp. Diverse jocuri și activități îi întâmpină pe curajoși, iar cei ce ajung în centru îi pot observa pe cei rătăciți de pe o platformă ridicată.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă secretele ascunse ale Palatului Schönbrunn cu o vacanță inedită din Colecția Culorile Orașului - City Colours™: Pe urmele lui Mozart și Strauss la Schönbrunn.