Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Amsterdam vs Bruxelles

Travel Tips CityBreak Special

Arhitectură remarcabilă, o viață culturală bogată, mâncare delicioasă și o viață de noapte animată - atât Amsterdam, cât și Bruxelles au toate calitățile pentru un CityBreak de neuitat.

Dar pe tine care te atrage mai mult?

ARHITECTURĂ

Atât Amsterdam, cât și Bruxelles sunt orașe recunoscute pentru arhitectura lor deosebită. Căsuțele din Amsterdam sunt faimoase pentru felul în care arată, înguste, înalte și colorate. Acestea au fost construite astfel din cauza taxelor ce se calculau în funcție de lățimea frontală a clădirilor. Din acest motiv, în Amsterdam poate fi găsită și cea mai îngustă casă din lume, cu o lățime de doar 1 metru. Pe de altă parte, Bruxelles oferă turiștilor unele dintre cele mai frumoase clădiri, fiecare parte a orașului având un design unic. Grand Place este una dintre cele frumoase piețe din lume și principala atracție a orașului, un exemplu al arhitecturii secolului al 17-lea, iar Primăria Orașului este o construcție gotică impunătoare.

MUZEE

Și când vine vorba despre muzee, cele două orașe se remarcă atât prin numărul mare al acestora, cât și prin specificul lor, mai puțin obișnuit. În Amsterdam, cele mai populare muzee sunt Rijks, van Gogh sau Stedelijk, cu colecții de artă, iar printre cele mai puțin obișnuite se numără muzeul Heineken, muzeul torturii, muzeul de genți și poșete, muzeul ceaiului și cafelei sau muzeul vodcăi.

Când vorbim despre Bruxelles, nu trebuie ratate Mini-Europa, un muzeu în aer liber cu peste 350 miniaturi ale celor mai faimoase clădiri din Europa, Atomium, monumentul construit pentru Târgul Mondial din 1958, ce are 102 m înălțime și 9 sfere din oțel conectate între ele prin tunele, dar nici Muzeul Ciocolatei, Muzeul de Benzi Desenate, Muzeul Instrumentelor Muzicale sau Muzeul Jucăriilor.

MÂNCARE

Amsterdam și Bruxelles se bucură de o gastronomie ridicată la nivel de artă. Ambele se remarcă prin “street food”, mâncarea preferată a turiștilor și nu numai. În Amsterdam, Stroopwafels sunt vafe subțiri, Bitterballen sunt niște chiftele din carne de vită umplute cu unt, Ossenworst și Frikandel sunt diferite tipuri de cârnați, iar Stamppot este un fel de piure de cartofi, combinat cu o altă legumă. Printre preparatele emblematice ale Bruxelles-ului se numără gaufrele, cartofii prăjiți și midiile, iar specialitățile locale includ Stoemp, piure de cartofi cu legume și bacon, Anguilles au vert, țipar cu sos de ierburi sau Mosselen-friet, midii cu cartofi prăjiți. Ambele orașe sunt faimoase și pentru berea de renume internațional ce se fabrică aici.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Acum este momentul perfect pentru un CityBreak Special CMB, alege Amsterdam sau Bruxelles.