Fereastra ta spre lumea vacanţelor

Top 5 atracții de neratat în Veneția

Travel Tips CityBreak Special

Veneția este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Unii spun chiar că ar fi cel mai frumos oraș construit de mâna omului. Fondat acum peste 1500 ani pe 117 insule legate între ele de numeroase canale și poduri, Veneția ascunde secrete uimitoare și atracții ce trebuie văzute măcar o dată în viață.

Iată care sunt cele mai frumoase atracții ale superbului oraș italian.

✔ Marele Canal este cu siguranță simbolul Veneției. Cel mai mare dintre canalele orașului are o lungime de cca. 4 km și forma literei S inversate. Doar patru poduri îl traversează, iar de-a lungul său apar minunate castele și palate, perfecte pentru a fi admirate în cadrul plimbărilor cu gondola.

✔ Basilica di San Marco este una dintre cele mai frumoase biserici ale lumii, aflată în celebra piață cu același nume. Supranumit "Chiesa d'Oro", edificiul din secolul al 11-lea este un exemplu perfect al arhitecturii bizantine, însă interiorul este un amestec între stilul gotic și cel bizantin.

✔ Podul Rialto este cel mai vechi dintre podurile ce traversează Marele Canal, finalizat în 1591. Podul de piatră ce marchează locul primei așezări de pe insulă, “Rivus Altus” este și locul preferat de turiștii ce vor să admire gondolele ce trec.

✔ Palatul Dogilor, localizat în Piața San Marco, se remarcă prin arhitectura tipic venețiană. Pe lângă reședința dogelui, acesta era și locul de unde Republica Veneția era condusă, centrul său administrativ. Între palat și Prigioni Nuovo, închisorea din secolul al 17-lea, se întinde Podul Suspinelor, pod al cărui nume a fost dat de Lordul Byron, referindu-se la suspinele condamnaților ce mergeau către închisoare și admirau pentru ultima oară priveliștea orașului.

✔ Ca d’Oro, cunoscut inițial drept Palazzo Santa Sofia, este un palat din secolul al 15-lea ce impresionează prin fațada sa frumos decorată. Construit pentru dogii din familia Contarini, palatul găzduiește în prezent Museo Franchetti, un muzeu de artă.

BONUS: În nordul lagunei se află două dintre cele mai spectaculoase și pitorești insule italiene: Burano și Murano. Burano este un sat pescăresc unde poate fi vizitat Muzeul de Broderie, iar Murano este un fel de Mecca pentru iubitorii de suveniruri, în special obiecte confecționate din celebra sticlă de Murano.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Descoperă atracțiile de neratat ale Veneției într-un CityBreak Special CMB!