Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII Evenimentele lunii octombrie: Londra vs Barcelona

Travel Tips CityBreak Special

Londra și Barcelona sunt două dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, animate, bogate în evenimente interesante și pregătite tot timpul să le ofere vizitatorilor experiențe inedite.

Iată ce nu trebuie să ratați dacă mergeți în luna octombrie în Londra sau Barcelona.

CULTURĂ

Evenimentele culturale sunt la tot pasul în cele două orașe de top ale Europei. În luna octombrie, Londra pregătește FRIEZE LONDON și FRIEZE MASTERS, ce se desfășoară în Regent’s Park între 4 și 7 octombrie. Frieze London prezintă cele mai bune opere de artă contemporană, pe când Frieze Masters expune artă veche. MUSEUMS AT NIGHT are loc între 25 și 27 octombrie și oferă vizitatorilor șansa de a descoperi muzeele Londrei dintr-o altă perspectivă, după încheierea programului. În Barcelona, 48H OPEN HOUSE BCN este un eveniment cultural ce se desfășoară între 27 și 28 octombrie și oferă acces în peste 150 de clădiri istorice, pentru ca vizitatorii să cunoască istoria orașului prin intemediul arhitecturii acestora.

DIVERTISMENT

Pentru fanii filmului, Londra și Barcelona sunt destinațiile ideale în luna octombrie. Între 10 și 21 octombrie, în Londra are loc BFI LONDON FILM FESTIVAL iar între 5 și 14 octombrie, la Barcelona se desfășoară SITGES FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE CATALUNYA. Pe parcursul întregii luni are loc în Londra LONDON RESTAURANT FESTIVAL, ocazia perfectă pentru ca gurmanzii să descopere scena culinară a orașului. De asemenea, între 1 și 7 octombrie are loc LONDON COCKTAIL WEEK, un festival al băuturilor colorate. În Barcelona, fanii muzicii se pot bucura de FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA, ce începe pe 26 octombrie și ține până pe 21 decembrie, și de LEM FESTIVAL, un festival de muzică experimentală și artă multimedia. MERCAT DE MERCATS are loc între 19 și 21 octombrie și este un eveniment plin de culoare și savoare, dedicat iubitorilor mâncărurilor proaspete din piețele orașelor.

SPORT

Sportul nu lipsește în luna octombrie în niciunul din cele două orașe. Dacă în Londra, fanii fotbalului se bucură de meciurile din Premier League, în Barcelona, fanii echipei orașului au parte de meciurile din Primera Division. În Londra, între 23 și 28 octombrie se desfășoară SIX DAY LONDON, o cursă de ciclism ce adună concurenți din întreaga lume. Tot aici, între 14 și 28 octombrie, fotbalul american vine în Europa. Trei meciuri din NFL se vor juca în această perioadă.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu pierde niciun eveniment și alege destinația preferată: Londra sau Barcelona!