Fereastra ta spre lumea vacanţelor

5 insule de top în Seychelles

Sejur Exotic Vara Exotică Travel Tips

Seychelles este un arhipelag special, despre care legendele locale spun că ar fi fost de fapt Grădina Edenului. Insulele de aici, împrăștiate în largul Oceanului Indian precum niște bijuterii, sunt renumite pentru frumusețea lor ieșită din comun, pentru liniște și incredibilele specii de faună și vegetație.

Iată care sunt cele mai frumoase insule din Seychelles.

✔ Mahe este cea mai mare dintre insulele arhipelagului, cu o suprafață de numai 160 km². Aici se află și capitala țării, Victoria, dar și aeroportul internațional. Unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din lume poate fi vizitat în jurul vârfului Morne Saeychellois, cel mai înalt punct al insulei, cu 905 metri.

✔ Praslin este cea de-a doua insulă ca mărime a arhipelagului, cu o suprafață de 38 km². În secolul al 18-lea, aici a fost locul de ascunzătoare al piraților și al comercianților arabi. Pot fi vizitate rezervația naturală Vallee de Mai, unde cresc palmierii Coco de Mer și Anse Lazio, considerată cea mai bună plajă a insulei.

✔ Silhouette are o suprafață de 20 km² și doar 200 locuitori. Se remarcă prin peisajele sale naturale, neatinse de mâna omului, 92% din suprafața sa fiind protejată prin lege. Încă din 1987, Silhouette a fost desemnată parc național marin. Insula este înconjurată de o barieră de corali.

✔ La Digue, cea de-a patra insulă ca mărime din Seychelles, are doar 10 km² și cca. 2800 locuitori. Este recunoscută în special pentru plajele sale, care intră anual în topul celor mai frumoase plaje din lume, în special Anse Source D’Argent și Grand Anse. Rezervația naturală Veuve adăpostește pasărea neagră Paradise Flycatcher, din care mai există cca. 100 de exemplare.

✔ Aldabra este de fapt un atol de corali, cel de-al doilea ca mărime din Oceanul Indian. Insula a fost transformată integral în rezervație naturală și înscrisă în Patrimoniul UNESCO încă din anul 1982. Aici este habitatul broaștelor țestoase gigant Aldabra, specie endemică. Circa 100 000 exemplare, dintre care unele cântăresc 250 kg, pot fi găsite pe insulă!

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu mai sta pe gânduri și alege-ți și tu vacanța potrivită în superbele insule din Seychelles.