Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Evenimentele lunii octombrie: Paris vs Amsterdam

Travel Tips CityBreak Special

Cine nu ar vrea să viziteze Paris și Amsterdam?

Pe lângă numeroasele obiective istorice, culturale și arhitecturale, cele două orașe își întâmpină vizitatorii în orice perioadă a anului și cu evenimente, festivaluri sau expoziții.

Iată ce nu trebuie să ratați dacă mergeți în luna octombrie în Paris sau Amsterdam.

CULTURĂ

Nu există o lună a anului în care cele două orașe să nu ofere vizitatorilor săi evenimente culturale impresionante. Pe 6 octombrie 2018, la Paris are loc NUIT BLANCHE sau “Noaptea Albă“, eveniment ce celebrează arta și cultura, astfel că numeroase muzee și galerii de artă vor fi deschise pe parcursul nopții. De asemenea, între 18 și 21 octombrie are loc Târgul Internațional de Artă Contemporană, ce se desfășoară în elegantul Grand Palais și adună operele a mii de turiști din întreaga lume în cadrul a 180 galerii din 24 țări.

În Amsterdam, CAMERA JAPAN se desfășoară între 5 și 7 octombrie și este un festival al culturii japoneze, pe când AFROVIBES FESTIVAL se desfășoară între 4 și 14 octombrie și sărbătorește dinamismul culturii africane. De asemenea, între 11 și 13 octombrie are loc READ MY WORLD, un festival internațional de literatură.

DIVERTISMENT

FÊTE DES VENDAGES DE MONTMARTRE are loc între 10 și 14 octombrie în cartierul Montmartre și sărbătorește recolta strugurilor din podgoriile din apropiere. Festivitățile includ degustări de vin și de specialități culinare, evenimente muzicale, spectacole stradale și show-uri de artificii. De asemenea, între 12 și 27 octombrie, festivalul JAZZ SUR SEINE, în cadrul căruia au loc concerte ale celor mai celebri cântăreți de jazz în cluburi din întregul oraș. De neratat este însă și celebrul SALON DU CHOCOLAT, cea mai mare sărbătoare a ciocolatei din lume, ce are loc între 31 octombrie și 4 noiembrie la Porte de Versailles și reunește cei mai prestigioși ciocolatieri.

La Amsterdam, între 17 și 21 octombrie are loc AMSTERDAM DANCE EVENTS, un festival de muzică electronică. Între 9 și 14 octombrie are loc KLIK, un festival de animație, iar între 26 și 28 octombrie are loc PINT BOKBIER FESTIVAL, cel mai mare festival al berii din Olanda.

SPORT

Pentru fanii sportului, PARIS MOTOR SHOW se desfășoară bienal, iar în 2018 are loc între 4 și 14 octombrie și atrage peste 1 milioni de vizitatori ce vin să vadă ultimele inovații în domeniul automobilistic și mașinile viitorului. În Amsterdam, pe 21 octombrie are loc TCS AMSTERDAM MARATHON, cea de-a 43-a ediție a maratonului orașului, cu o cursă ce începe și se termină la Stadionul Olimpic.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Nu pierde niciun eveniment și alege destinația preferată: Paris sau Amsterdam.