Fereastra ta spre lumea vacanţelor

CONFRUNTAREA SĂPTĂMÂNII: Maldive vs Mauritius

Travel Tips Sejur Exotic Vara Exotică

Maldive și Mauritius sunt două dintre cele mai iubite destinații turistice ale lumii, cu peisaje ce te lasă fără răsuflare, ape în culori ireale și plaje infinite.

Dar cum alegem între cele două?

LOCALIZARE

Arhipelagul Maldive este format din peste 1100 insule situate în apele turcoaz ale Oceanului Indian și înconjurate de recifi de coral, dintre care doar în jur de 200 sunt locuite. Mauritius în schimb este o mică insulă vulcanică aflată în același Ocean Indian. Plajele cu nisip alb și fin, munții ce le înconjoară și barierele de corali cu o multicoloră viață marină fac din Maldive și Mauritius adevărate paradisuri pentru cei în căutarea unei vacanțe tropicale.

CÂND SĂ MERGI

Maldive este caracterizat de o climă tropicală toridă și umedă, cu o temperatură medie anuală de 30°C, constantă pe toată perioada anului. Sezonul optim de vizitare este în perioada noiembrie - aprilie, deoarece între mai și octombrie se pot înregistra cantități mai mari de precipitații.

La fel ca Maldive, și Mauritius poate fi vizitat tot timpul anului. Perioada optimă de vizitare este în timpul lunilor de vară, între octombrie și aprilie, când zilele sunt lungi, calde și umede. Temperaturile medii ajung la 30°C. Între iulie și septembrie, temperaturile sunt mai scăzute, în jur de 24°C, precipitațiile sunt mai puține, iar plajele sunt mai puțin aglomerate.

CE SĂ FACI

Activitatea preferată a celor care ajung în Maldive este practicarea sporturilor acvatice. Cele mai căutate sunt scufundările, snorkeling-ul, windsurfing-ul, plimbările cu șalupa, wakeboarding-ul și schiul nautic. Nu trebuie ratate nici spa-urile, ce oferă o experiență unică, cu o gamă largă de proceduri, tratamente și terapii inovative, dar nici excursiile către insulele de băștinași, island – hopping, excursii către insule nelocuite sau pescuitul nocturn.

În Mauritius, scuba diving-ul și snorkeling-ul sunt două dintre cele mai căutate activități. De asemenea, turiștii în căutare de aventură pot alege plimbările cu canoe, windsurfing-ul sau kitesurfing-ul.

👍 Recomandarea CMB TRAVEL

Tu ce alegi? Nu rata noile oferte din Colecția Vara Exotică - Exotic Escape®: Maldive și Mauritius!